Annonce
Navne

SalatTøsen har opskriften på et godt erhvervsliv

Direktør og forfatter Mette Løvbom fylder 50 år søndag 30. juni. PR foto
Mette Løvbom tog danskerne med storm, da hun i 2013 begyndte at lægge salatopskrifter på Facebook for sjov. I dag lever hun af sin passion og har tre kogebøger i bagkataloget. Søndag fylder hun 50 år.

Nr. Bjert: Det lå ikke i kortene, at Mette Løvbom fra Nr. Bjert ved Kolding skulle være kogebogsforfatter og inspirere danskere i hundredtusindvis til at basere deres måltider på velsmagende salater med sæsonens råvarer. Som selvstændig kommunikationsrådgiver med en solid karriere i dansk erhvervsliv bag sig var kursen stabilt sat for et livsværk i kommunikationsbranchen.

Eksperimenterne med årstidens grøntsager, saft, kraft og knas og knæk var blot en hobby, som blev udlevet i eget køkken og urtehave. Men da vennerne og vennernes venner i stigende grad efterspurgte hendes opskrifter på både salater og dressinger, blev det nemmeste at lægge dem ud på sociale medier. Under navnet SalatTøsen lancerede Mette Løvbom i 2013 sine første opskrifter på Facebook, og det greb om sig med en sjældent set fart.

Inden udgangen af året havde SalatTøsen 50.000 følgere. De første forlag var begyndt at ringe, og Mette Løvbom havde sagt ja til tjansen som tv-vært på programserien "Årstidens Spisekammer" for TV2 Regionerne. I 2016 udkom hendes første kogebog "Salater hele året rundt" på Politikens Forlag. De første 10.000 bøger blev solgt allerede i forsalg, og samlet har bogen for længst rundet 50.000 eksemplarer alene i Danmark. SalatTøsen havde ramt en nerve hos danskerne og gik med senere udgivelser også rent ind i oversættelse hos både svenskerne og tyskerne.

Annonce

Mette Løvbom

Mette Løvbom er uddannet reklamekonsulent i 1995.

Hun bestred gennem 20 år diverse stillinger inden for kommunikation og marketing hos blandt andet ECCO Sko og BMW Import samt som selvstændig i Løvbom Kommunikation.

Hun lancerede i 2013 Facebooksiden SalatTøsen, der i dag har knap 120.000 følgere.

Hun er indehaver af og direktør for virksomheden SalatTøsen, der som hovedaktivitet afholder madkurser for private og professionelle og herudover sælger en række økologiske specialfødevarer og specialprodukter til grøn madlavning. Hun er indehaver af rawandmore, der er en af Nordens førende webshops inden for økologisk rawfood.

Mette Løvbom bor i Nr. Bjert ved Kolding med sin mand, Per, og sønnen Jonathan på 15 år.

Kål året rundt

To opfølgere, "Kål hele året rundt" og "SalatTøsens grønne hverdag", fulgte i 2017 og 2018, og undervejs skiftede Mette Løvbom arbejdslivet ud med sin hobby. I dag har SalatTøsen knap 120.000 følgere på Facebook og er samtidig en virksomhed med Mette Løvbom som direktør og 14 personer på lønningslisten. Hovedaktiviteten er madkurser for både private og professionelle, og gennem det seneste år har mere end 6000 danskere valgt at lægge vejen forbi, når Mette Løvbom kokkererer, underviser og holder foredrag rundt om i landet.

Mette Løvbom fylder søndag 30. juni 50 år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Varde For abonnenter

Frihedsbudskabet lød: I køkkenet sad ungarske soldater - i stuen var en tysk desertør

Annonce