Annonce
Tønder

Salg af anparter sikrer 330.000 kroner til Visbykøbmand

Borgerne i Visby kæmper nu for at få en Min Købmand til landsbyen i stedet for Dagli'Brugsen, der lukker. Min Købmand skal sikres gennem salget af anparter. Til og med tirsdag havde salget indbragt 330.000 kroner, oplyser talsmand Trille Jacobsen. Arkivfoto: Karin Lorenzen
For en uge siden blev der afholdt et borgermøde i Visby, som skulle afklare, om der er opbakning til en købmand i byen. Det er der tilsyneladende. I hvert fald har en arbejdsgruppe solgt anparter for 330.000 kroner på en uge.
Annonce

VISBY: Sidste onsdag blev der afholdt et borgermøde med deltagelse af halvandet hundrede borgere i Visby forsamlingshus. Mødet skulle afklare, om der i Visby og omegn er interesse for at sikre driften af en dagligvarebutik, når nu Dagli’Brugsen i landsbyen lukker den 31. december.

Ifølge Trille Jacobsen, der er talsmand for den gruppe, der arbejder for at sikre en dagligvarebutik i landsbyen, var det et godt – og ikke mindst givende – møde.

- Der var rigtig mange interesserede, god opbakning og en meget fin stemning, siger Trille Jacobsen og tilføjer, der blev solgt anparter under borgermødet. Anparterne har en værdi af 1000 kroner stykket. Salget til mødet gik godt, og siden er det ifølge Trille Jacobsen gået endnu bedre:

- Vi solgte 110 anparter til mødet. Siden har vi solgt anparter, så vi nu samlet har solgt for 330.000 kroner tirsdag formiddag. Det er mega godt.

En købmand er vigtigt, hvis man skal tiltrække nye borgere. Desuden er det afgørende for huspriserne, at der er en købmand.

Trille Jacobsen, talsmand, for arbejdsgruppe i Visby

Annonce

Forskellige tal

Der har floreret flere forskellige talstørrelser på, hvad det vil koste at sikre en dagligvarebutik i Visby. Den nuværende brugs har været hårdt ramt af nedbrud i køle- og fryseanlæggene. Reparationer har i indeværende år kostet samlet set 400.000 kroner.

Dagli’Brugsen i Visby er en del af Kvickly i Tønder. Her har direktør Per Sørensen tidligt kaldet lukningen af filialen i Visby for ærgerlig, men nødvendig:

- Det er altid ærgerligt, at det er nødvendigt. Omkostningerne er så høje, at vi ikke kan se det blive rentabelt i det næste lange stykke tid at være i Visby. Man kan godt sige, at den er blevet strukket for langt, og set i bagklogskabens lys, så burde man have renoveret det tidligere, sagde han i midten af oktober.

Uddeler Pauline Gjerdrum har tidligere oplyst, at det ville koste 600-000 til 700.000 kroner at sikre nye køle- og frysefaciliteter. Dertil kom mindre renoveringer, så den samlede pris nåede op på en million kroner – men så ville alt også være tiptop.

Annonce

Stiftende forsamling

I dag forlyder det fra Trille Jacobsen, at 500.000 kroner er nok til at redde butikken, der i givet fald bliver en ”Min købmand” under Dagrofa. Dagrofa har leverancer til blandt andet Meny og Spar.

Trille Jacobsen erkender, at tiden er ved at snerpe til. Der er faktisk sat en deadline for at sikre den halve million. Datoen er den 10. december, hvilket der er dagen inden, der holdes stiftende generalforsamling for Min Købmand Visby ApS, oplyser hun:

- Det er kort frist og lige om lidt.

Trille Jacobsen håber, endnu flere fra lokalbefolkningen vil komme ud ad busken og støtte den kommende købmandsbutik.

- Jeg vil gerne opfordre folk til at tage aktivt stilling til, om Visby skal have en købmand, siger Trille Jacobsen og lister selv en række fordele op:

- En købmand er vigtig, hvis man skal tiltrække nye borgere. Desuden er det afgørende for huspriserne, at der er en købmand, siger hun og tilføjer, at hun er optimist og fortrøstningsfuld på Visby og Min købmands vegne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce