Annonce
Aabenraa

Salg af AOF Syd kiksede: Alligevel håb for fremtiden

For to uger siden gik kursusudbyderen og sprogskolen AOF Syd konkurs. Arkivfoto
Mens kurator har opgivet at sælge det konkursramte AOF Syd, er Aabenraa Kommune optimistisk med hensyn til hurtigt at få sprogcentret op at køre igen.

Aabenraa: For omkring to uger siden indgav kursusudbyderen og sprogskolen AOF Syd en konkursbegæring. Økonomien hang ikke længere sammen, og de 43 ansatte blev opsagt. Samtidig blev der sat en kurator på sagen, og han har brugt de sidste 14 dage på at finde en løsning.

Det er ikke lykkedes.

- Forsøget på et samlet salg af AOF Syd er ikke lykkedes, og derfor er der ikke umiddelbart noget håb for de 43 ansatte, siger Jan Bruun Jørgensen, der er kurator og advokat hos Andersen Partners i Kolding.

Kuratoren har dog en formodning om, at aftenskolekurserne på det nu tidligere AOF Syd, der har base i Aabenraa, men også drev virksomhed i Haderslev, Sønderborg og Tønder, kan videreføres.

- AOF Sydjylland i Esbjerg har fået retten til at fortsætte aftenskolekurserne, hvis de kan få en aftale på plads med kommunerne. Derfor kunne man godt forestille sig, at de blev videreført, siger Jan Bruun Jørgensen.

Om sprogcentret i Aabenraa fortsætter er nu ude af kurators hænder.

- Det er op til kommunen, hvordan et sprogcenter kan videreføres, siger Jan Bruun Jørgensen.

Annonce
Vi har nu en mulighed for at overdrage opgaven til en anden udbyder, og jeg har en forventning om, at det lykkes.

Henrik Kærgaard, chef for Aabenraa Jobcenter

Håber på snarlig løsning

Aabenraa Kommune har en forpligtigelse til at tilbyde sprogundervisning til udenlandske borgere, og chefen for Aabenraa Jobcenter satser på en snarlig løsning.

- Vi har nu en mulighed for at overdrage opgaven til en anden udbyder, og jeg har en forventning om, at det lykkes, så undervisningen kan komme i gang igen hurtigst muligt, siger Henrik Kærgaard.

At jobcenterchefen gerne ser en hurtig løsning betyder, at det bliver en travl weekend.

- Vi vil bruge de næste tre dage på at finde en løsning, siger Henrik Kærgaard.

Hvor en eventuel ny udbyder af sprogundervisning til udlændinge i Aabenraa rent konkret skal foregå er uvist, for AOF Syds hovedbygning på Nørretorv i Aabenraa er en del af konkursboet.

- Bygningen i Aabenraa kommer til salg sammen med diverse inventar, siger Jan Bruun Jørgensen.

Færre kursister

AOF Syd har siden 1986 stået for aftenskoleundervisning, danskundervisning, forberedende voksenundervisning samt ordblindeundervisning i Aabenraa, Sønderborg, Tønder og Haderslev kommuner.

For to uger siden var kassen hos kursusudbyderen og sprogskolen dog tom, og det til trods for at man løbende havde reduceret omkostningerne til personale og bygninger. Det primære problem for AOF Syd var en stor nedgang i antallet af kursister i danskundervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce