Annonce
Billund

Salg af 'grænsevarer' er eksploderet under grænselukningen

Steven Nielsen har i de seneste måneder haft mere travlt end sædvanligt med at sælge øl, sodavand og vin. Salget af denne slags varer er steget voldsomt, mens grænsen til Tyskland har været lukket. Arkivfoto: Keld Stampe
De lokale forretninger har oplevet markant stigning i antallet af øl, sodavand, vin og spiritus i perioden, hvor grænsen har været lukket.

Billund/Grindsted: De lukkede grænser til Tyskland har på visse områder haft en positiv afsmitning på det lokale handelsliv.

En række af de varer, som mange danskere normalt henter syd for grænsen, er de seneste måneder blevet købt i lokale butikker. Det mærker de blandt andet hos Kvickly i Grindsted, hvor varehuschef Thomas Dahl vurderer, at salget på øl, sodavand, vin og spiritus har været halvanden gang så stort som normalt, mens grænserne har været lukket. Det svarer til en stigning på 50 procent.

Hos Super Brugsen i Billund mærker de trods den totale mangel på turister, hvordan mange danskere pludselig har handlet mere lokalt.

Annonce

- Inden for øl, vin, sodavand og spiritus er salget steget mellem 20 og 25 procent, mens grænsen har været lukket. Det er sket, selvom vi har manglet alle turisterne fra Lalandia. Der plejer at komme mange gæster, som selv laver mad, og som vi derfor nyder godt af, fortæller Steven Nielsen, som er uddeler i Super Brugsen i Billund.

Billige sodavand

I en tid, hvor det har været nødvendigt at købe sine drikkevarer herhjemme, har mange forretninger givet gode tilbud. Således også Super Brugsen, der i disse dage sælger dåsesodavand til priser, der kraftigt nærmer sig priserne syd for grænsen.

- Det gør vi for at gøre opmærksom på, at man lige så godt kan købe den slags hos os i stedet for at brænde benzin af på at køre til grænsen, hvor man så kommer til at købe alt muligt slik, som man alligevel ikke har brug for, siger Steven Nielsen.

Annonce

Voldsom stigning i returpant

Den stigning i salget, som de lokale butikker har oplevet, risikerer at forsvinde, nu hvor grænserne igen er åbne.

- Nu finder vi ud af, om vi har vænnet kunderne til at handle lokalt, eller om de drøner ned over grænsen igen. Vi kan nok ikke undgå, at der sker en afmatning på salget af øl og vand, men jeg håber da, at vi formår at holde det en smule i gang, siger Thomas Dahl.

Grænselukning

Den 11. marts annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at Danmark ville lukke sine ydre grænser i et forsøg på at bremse udbredningen af coronavirus.

Med virkning fra 15. juni har Danmark igen åbnet grænsen for turister fra Tyskland, Norge og Island. De får dog kun lov at komme ind i Danmark, hvis de kan fremvise dokumentation for, at de skal være her i mindst seks overnatninger - og at de ikke vil overnatte i hovedstadsområdet.

Det er ikke kun de varer, som skal ud af butikkerne, der under coronakrisen er steget voldsomt. Butikkerne har også oplevet, hvordan varer i meget stor stil er vendt retur.

- Det mest tankevækkende er, at vores returpant er eksploderet fuldstændig. Vi har modtaget tre gange så mange pantvarer som normalt. Det giver et øget pres på vores flaskeautomat, og det giver et øget pres på Dansk Retursystem. Så det er positivt, siger Thomas Dahl.

Annonce
Billund For abonnenter

Hotel Propellen har været en god forretning: Alligevel vælger pensionskasse af sælge

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Varde

Byens store og gamle forretning fastholder fremgang: Butikken er sluppet godt fra markant øget konkurrence

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Billund

Socialdemokratiet har fundet afløseren for Troels Ravn: Skriver valgt uden modkandidater

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Annonce