Annonce
Aabenraa

Salg af Hjem-Is har forgyldt sønderjyske iværksættere

Hjem-Is er et vel overstået kapitel for Frank Waller og Erik Thaysen, der nu har travlt med alle deres andre forretninger - bland andet salg af sportstøj til klubber og virksomheder. Foto: Claus Thorsted

Da Frank Waller og Erik Thaysen solgte Hjem-IS for et år siden, tjente de 45 millioner kroner på det, afslører de to sønderjyske hovedaktionærer nu.

Annonce

Aabenraa: Frank Waller var en mand af få ord, da det 30. juni i fjor blev offentliggjort, at lettiske Food Union Group havde købt Hjem-Is. Den administrerende direktør, der sammen med forretningspartneren Erik Thaysen også var hovedaktionær i selskabet, måtte og ville ikke sige noget som salget på det tidspunkt.

Nu er den sønderjyske erhvervsduo med hjemsted i Aabenraa imidlertid klar til at løfte sløret for, hvordan det gik med deres is-eventyr. For det er ikke forkert at kalde det et eventyr. Regnskabet for deres investeringsselskab offentliggøres tirsdag, og det viser, at de har tjent 45 millioner kroner på de 51 procent, de ejede. De sidste 49 procent var ejet af brødreparret Tom og Per Roth - de oprindelige stiftere af Hjem-Is-konkurrenten Viking-IS, som Waller og Thaysen siden gik med ind i.

- Og når du ved, hvor meget vi har tjent, så kan du jo selv regne ud, hvor meget den samlede fortjeneste på salget har været, siger Frank Waller.

Udbytte på 24 millioner

Det flotte resultatet af 2017-regnskabet har givet et ekstraordinært udbytte på 12 millioner kroner til hver af de to ejere af I-RB Aps, som Frank Waller og Erik Thaysen har døbt deres fælles selskab.Der er dog stadig en solid egenkapital på 10,6 millioner kroner.

Annonce

Et rundt nul

Dermed er købet af Hjem-Is den i særklasse bedste investering, det sønderjyske makkerpar har gjort, siden de i 2010 forlod Fleggard-koncernens Dangaard Telecom for at blive selvstændige.

Da de gennem Viking-IS 1. januar 2014 købte den kendte is-producent og den tilhørende flåde af lyseblå biler, var købsprisen hemmelig, men de afslører nu, at den var et rundt nul.

- Vi overtog nogle forpligtelser, og der var nogle omkostninger i at lukke Viking-IS ned, men vi var i den heldige situation, at Nestlés schweiziske koncernchef ville ud af alle de selskaber, man ikke så nogen fremtid i, forklarer Frank Waller det, men Erik Thaysen understreger, at det altså ikke kun handlede om held:

- Man skal også opsøge heldet, og havde vi ikke lavet de ting, vi havde lavet inden, havde vi aldrig fået tilbuddet fra Nestlé.

Annonce

På udkig efter nyt

Frank Waller og Erik Thaysen har ud over engagementet i Viking-IS blandt andet fået gps-sporingssystemet Tripple Track på ret kurs, efter de overtog det, de har aktier i bageriet Casero, der har sit virke på Sydsjælland, og så har de gennem selskabet Sport of Promotion fået etableret sig som en af landsdelens største leverandører af firmagaver og merchandise.

- Vi har lige nu fem forskellige selskaber, som vi koncentrerer os om, men vi vil gerne have et enkelte eller to mere med tiden, siger Frank Waller, der er på udkig efter virksomheder, der har skabt sig et marked, men hvor der mangler struktur og måske også økonomi til for alvor at få det til at blomstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce