Annonce
Kolding

Salget af fyrværkeri er skudt i gang: Nu kan krudttosserne lave en god handel

Søndag blev der åbnet op for salg af krudt, og Krudtbyen slog dørene op til deres restsalg på Industrivej i Vamdrup. - Lige nu sælger vi ud af vores rester fra sidste år, og så kommer krudttosserne ud af hullerne for at se, om de kan lave en god handel, siger  indehaver Michael Christiansen (th). Foto: Peter Leth-Larsen
Fra søndag blev der åbnet op for at sælge fyrværkeri, og Krudtbyen, der sælger krudt i samarbejde med idrætsforeningerne i blandt andet Vamdrup, benyttede muligheden for at sælge ud af resterne fra sidste år.
Annonce

Vamdrup: Der var langt mellem kunderne, da Krudtbyen åbnede for salget søndag formiddag i Vamdrup. Dem, som dukker op, inden juleanden er spist, er mænd, der er meget vilde med krudt, siger Michael Christiansen, der står bag Krudtbyen.

- Folk, der kommer nu, det er krudttosser, siger Michael Christiansen, der sælger krudt fra cirka 20 steder fra den 27. december, og men starten gik allerede i går i Vamdrup, Kolding og Christiansfeld, hvor der bliver solgt ud af restlageret. Krudtet må fyres af fra den 27. december til 1. januar klokken tolv.

- Lige nu sælger vi ud af vores rester fra sidste år, og så kommer krudttosserne ud af hullerne for at se, om de kan lave en god handel. Men helt generelt så handler familien Danmark deres krudt mellem jul og nytår, siger Michael Christiansen. Kunderne er velkommen til at komme og prutte om prisen indtil den 27. december, hvor det nye sortiment kommer frem.

- Når konerne er ude at handle julegaver, så kigger de forbi, og det er fordi, de er på udkig efter en god handel. Vi er til at snakke med. Der er nogle produkter, hvor vi ikke kan rykke os særlig meget. Men på nogle ting, der er vi bestemt til at snakke med., siger Michael Christiansen.

- Lige nu sælger vi ud af vores rester fra sidste år, og så kommer krudttosserne ud af hullerne for at se, om de kan lave en god handel. Men helt generelt så handler familien Danmark deres krudt mellem jul og nytår.

Michael Christiansen, indehaver af Krudtbyen

Annonce

Krudttosse-kasket

Michael Christiansen har solgt krudt siden 1995, og for syv år siden begyndte han at sælge krudt i samarbejde med idrætsforeninger, der kunne tjene lidt ekstra til klubkassen, når de hjælper med at sælge krudtet fra den 27. december.

- Vi arbejder sammen med syv forskellige foreninger, og her i Kolding Kommune er det tre foreninger. Vi tager det sure arbejde både før og efter, men så er det klubben, der har opgaven med at sælge fyrværkeriet. Vi deler overskuddet op til 50.000 kroner, og hvad der derudover kommer af overskud, så får klubberne 70 procent, siger Michael Christiansen, der til dagligt arbejder i Haderslev Kommune, hvor han arbejder med udsatte unge i kommunens sociale boligbyggeri. Men i december tager han ferie for at dyrke sin hobby.

- Så tager jeg min krudttosse-kasket på, og så suser jeg rundt til de forskellige udsalgssteder, men det er altså kun en hobby, siger Michael Christiansen, der kan fortælle, at årets dyreste produkt, når det nye sortiment kommer til salg, er et batteri til 1800 kroner.

- Fra den 29. december om eftermiddagen til den 31. december så er det som om, at folk glemmer hverdag og leverpostej. Nu skal det være. Det skal være stor cigar og stort batteri, så betaler man regningen i januar og februar, siger Michael Christensen.

Krudtbyen sælger restlageret frem til den 27.december, og fra den 27. december kommer  det nye  sortiment frem, og her har Krudtbyen indgået en aftale med tre idrætsforeninger om at sælge  krudt i Vamdrup, Kolding og Christiansfeld. Michael Christiansen, der står bag Krudtbyen, har solgt fyrværkeri siden 1995. Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce