Annonce
Erhverv

Salget er gået i stå i en tredjedel af de lokale virksomheder: Vi er sendt til tælling men ikke knockoutet

- Undersøgelsen viser, at erhvervslivet generelt set er sendt til tælling, men vi er ikke knockoutet endnu. Det her er kritisk og alvorligt, det er nok min overordnede vurdering, når jeg kigger på tallene, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
En tredjedel af virksomhederne i Kolding oplyser i en spørgeskemaundersøgelse, at omsætningen er faldet mellem 76 og 100 procent. Det er erhvervsorganisationen Business Kolding, der har foretaget undersøgelsen. - Vi havde forventet, at det her var slemt, men når du kigger på tallene, så er det virkelig voldsomt, siger erhvervsdirektør Morten Bjørn Hansen.
Annonce

Kolding: Corona-krisen har ramt det lokale erhvervsliv hårdt. Kun 21,9 procent af de lokale virksomheder har lige nu den samme omsætning, som før krisen ramte. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Business Kolding har foretaget blandt Koldings Kommunes virksomheder.

- Undersøgelsen viser, at erhvervslivet generelt set er sendt til tælling, men vi er ikke knockoutet endnu. Det her er kritisk og alvorligt, det er nok min overordnede vurdering, når jeg kigger på tallene, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør i Business Kolding.

Undersøgelsen baserer sig på svar fra 388 lokale virksomheder. 2,3 procent har svaret, at de har oplevet omsætningsfremgang under krisen, men derefter kommer en lang række dystre tal.

16 procent svarer, at omsætningen er faldet mindre end 25 procent. 16,2 procent svarer, at omsætningen er faldet mellem 25 og 50 procent. 11,6 procent svarer, at omsætningen er faldet mellem 50 og 75 procent, og hele 32 procent oplyser, at omsætningen er faldet mellem 76 og 100 procent under krisen.

- Det er voldsomt at konstatere, at en tredjedel af virksomhederne har tabt mellem 76 og 100 procent af omsætningen. Det afspejler, at flere virksomheder har lukket, og butikkerne ikke har mulighed for at holde åbent. Det er frisører, butikker og restauranter. De er hårdt ramt, siger Morten Bjørn Hansen.

Kort om spørgeskemaundersøgelsen

Spørgeskemaundersøgelsen er foretaget af Business Kolding for at få overblik over konsekvenserne af corona-krisen. Undersøgelsen er sendt ud til cirka 4000 virksomheder i Kolding Kommune og 388 virksomheder har svaret. Ifølge direktør Morten Bjørn Hansen er det et bredt udsnit af de lokale virksomheder, der har svaret, der er dog en lille overvægt inden for servicefagene som blandt andet revisorer og advokater.

Annonce

Det er virkelig voldsomt

Spørgeskemaet er udsendt den 23. marts, og virksomhederne har derefter haft frem til torsdag formiddag til at bidrage til undersøgelsen, hvor virksomhederne blandt andet har svaret på, hvad der er sket med omsætningen og antal medarbejdere.

- Vi havde forventet, at det her var slemt, men når du kigger på tallene, så er det virkelig voldsomt. Det er aldrig set i nogle former for erhvervsstatistik, og det er vigtigt at have for øje. Det er ikke en normal recession. Det her kommer efter en politisk beslutning, som er helt forståelig. Men det ser voldsomt ud, siger Morten Bjørn Hansen, der i tilbagemeldingerne i selve undersøgelsen kan konstatere, at mange virksomheder efterspørger mere information helt generelt.

- Vi kan se, at der er et behov for formidling af informationer om de muligheder, der findes i systemerne lige nu i forhold til hjælpepakker. Det er noget, vi i Business Kolding skal kigge på. Vi gør alt, hvad vi kan, men vi kan blive stærkere og bedre i samarbejde med Erhvervshus Sydjylland, rådgivere, banker og revisorer til at sende informationer ud. Vi kan godt være bekymret for, at nogle virksomheder midt i krisen har mistet overblikket, siger Morten Bjørn Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

12.000 husstande mistede strøm og varme i nat: Problem med midlertidigt el-anlæg var skyld i brand

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Danmark

Lyt til Ring hjem, Emil: Så slap vi af med Trump – nu kommer det svære

Annonce