Annonce
Esbjerg

Salling Group klar til at trykke på den store Netto-knap i Hjerting

På denne mark ønsker Salling Group at bygge Hjertings nye Netto - den gamle butik har længe været for trang til de trofaste kunder. Foto: Googlemaps.
Salling Groups Netto på Bytoften har længe føltes for trang, men der er ingen muligheder for udvidelse på matriklen. Nu er der i stedet planer om en butik på 1.200 kvadratmeter med tankanlæg og vaskehal ved rundkørslen Sjelborgvej-Hjerting Landevej.
Annonce

Esbjerg: Der var begejstring i Plan & Miljøudvalget over den flotte butik, da Salling Group i september i år præsenterede visualiseringerne til den kommende Netto på Stengårdsvej, og nu er dagligvarekæden snart klar med endnu en præsentation, denne gang for en ny stor Netto i Hjerting ved rundkørslen Sjelborgvej-Hjerting Landevej.

Salling Group har sikret sig 6.180 kvadratmeter bar mark - tæt ved nye bolig-udstykninger - og hvis politikerne i Plan & Miljøudvalget giver grønt lys, vil der skyde en 1.200 kvadratmeter stor, moderne butik op med tilhørende parkeringspladser, tank-anlæg og vaskehal.

Den nye butik skal i givet fald erstatte den eksisterende Netto-butik på Bytoften, der slog dørene op for første gang i maj 2007, oplyser udviklingschef i Salling Group, Carsten Hadsbjerg.

- Vi har rigtig mange loyale kunder i Hjerting til trods for, at der er sket meget på dagligvarefronten i området de senere år. Det er imponerende, at vi har kunnet fastholde kunderne til trods for, at den eksisterende butik kun er 800 kvadratmeter. Vi har set på forskellige muligheder for udvidelse af den nuværende butik, helst med 400 kvadratmeter, men ligegyldigt, hvordan vi vender og drejer det, så er der bare ikke mere plads med mindre, vi inddrager parkeringspladser, så derfor har vi i et stykke tid set os omkring i området efter en ny placering, fortæller Carsten Hadsbjerg, der ikke lægger skjul på, at Salling Group med den nye placering også har et godt øje til borgerne i Guldager, hvor der lige nu er gang i planer om at bygge en Aldi tæt ved Esbjerg International School.

Saling Group har de senere år øget fokus på Esbjerg og en i øvrigt generel optimering af deres dagligvarebutikker. Senest er der skudt en ny Netto-forretning op i det nye Teglværkskvarter ved Gammelby Ringvej, hvilket førte til lukning af den nedslidte Nettobutik i Skolegade. Inden længe nedrives det gamle Stengårdscentret for at give plads til en ny, miljørigtig Netto.

Den nuværende Netto-bygning på Bytoften vil ikke komme til at stå tom, forsikrer Carsten Hadsbjerg. Salling Group står allerede med flere interesserede købere til ejendommen, hvis Plan & Miljøudvalget altså giver grønt lys til igangsættelse af den kommuneplanændring samt lokalplan, der skal bane vejen for Hjertings nye Netto.

Der er endnu ikke sat navn på det selskab, der i givet fald skal drive tankstation og vaskehal.

Nyt koncept

Salling Group er i fuld gang med at optimere og ansigtsløfte deres butikker.

Målet med Nettos nye butikskoncept er at "løfte hele indkøbsoplevelsen", som Netto-kæden selv tidligere har beskrevet det. Butikkerne adskiller sig fra en typisk Netto, idet både indretning og "look-and-feel" i konceptet har fået et gennemgribende løft. Kernen i det nye koncept er desuden en særlig indretning, hvor frugt- og grønt-afdelingen kommer til at spille en mere bærende rolle, ligesom convenience-varer vil få egen sektion, så det er nemt for alle at finde de nemme måltider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce