Annonce
forside

Samarbejde med Campus Varde om uddannelsen som sosu

Læserbrev: Vi mangler elever og fremtidig arbejdskraft til blandt andet plejehjem.

Vi bør derfor slå et slag for sosu-uddannelserne med et 14-dages brobygningsforløb. Det har givet en god gennemslagskraft hos de unge fra 10. klasse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Jeg er stensikker på, at hvis vi laver et specialsyet program i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, hvor uddannelserne fremvises og prøves, så får de unge øjnene op for, at det måske kunne være noget for dem.

Et setup kunne være, at eleverne hører om skolens uddannelser og får en snak med nogle af de ældre på et plejehjem - om hvem de er, og hvordan det er at blive gammel. En dag kunne de besøge Carolineparken, hvor de unge skal interviewe de ældre om deres livshistorie.

Det er min vurdering, at kendskab og forståelse af de ældres og dementes liv er en essentiel ingrediens i jobbet som social- og sundhedshjælper eller som social- og sundhedsassistent.

Som medarbejder på et plejehjem skal man stå for socialt samvær, give omsorg og pleje og have pædagogisk indsigt.

Det er min erfaring (fra en pårørende på Lyngparken), at det relationelle er vigtigt. Man kommer tæt på borgeren, som har brug for det. Kan man ikke det, skal man ikke arbejde i faget.

Måske kunne et lignende samarbejde med jobcentret med henblik på rekruttering være aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce