Annonce
Sønderborg

Samarbejde skal skaffe socialt udsatte et job: Pludselig får de den der gnist i øjet

Vivian Larsen fra Forenede Service (tv) er glad for, at der har været hjælp at hente for Louise Lind. Foto: Jens Eilertsen
For at hjælpe socialt udsatte borgere i arbejde har Sønderborg Kommune indgået et samarbejde med Forenede Service om en mentorordning.

Sønderborg: Beskæftigelsesprojektet mellem Sønderborg Kommune og Forenede Service fungerer således, at hver praktikant starter med en opstartssamtale, hvor sagsbehandler og virksomhed sammen laver et 13-ugers arbejdsprøvningsforløb.

Forløbet er tilpasset den enkelte praktikants behov og kan bestå af meget få timer per dag. Samtidig giver ordningen støtte og tryghed, da en udvalgt mentor fra arbejdspladsen følger praktikanten med rundt og oplærer i de forskellige opgaver.

- Ordningen handler om at hjælpe borgere med særlige udfordringer til at komme ind på arbejdsmarkedet. Dem vi ikke ved egen kraft kan finde ansættelse. Vi forventningsafstemmer med virksomheden inden, så de på forhånd ved, at de får en medarbejder, som ikke lige kan løse alt fra dag et, siger Rene Elley, jobformidler ved jobcenter Sønderborg.

Annonce

Ordningen handler om at hjælpe borgere med særlige udfordringer til at komme ind på arbejdsmarkedet. Dem vi ikke ved egen kraft kan finde ansættelse. Vi forventningsafstemmer med virksomheden inden, så de på forhånd ved, at de får en medarbejder, som ikke lige kan løse alt fra dag et.

Rene Elley, jobformidler ved jobcenter Sønderborg

Han har flere gange samarbejdet med Forenede Service om at få udfordrede borgere på arbejdsmarkedet. Hvad end de døjer med sproglige udfordringer, psykiske problemer eller manglende arbejdsevner.

Stort behov

Og der er behov for den ekstra arbejdskraft ude på arbejdspladserne og hos Forenede Service.

- Vi har et stort behov for ekstra hænder i rengøringsbranchen. Opgaverne kan starte i for eksempel en tom skole om aftenen. Her er der ro til at lære tingene. Praktikanten får med tiden et bestemt område, og vi kan langsomt fylde på med viden om kontroller, midler og rengøringsteknikker. Der er gentagelser, hvilket kan give en tryghed, siger Vivian Larsen, der er lokal driftschef for Forenede Service i Sønderjylland og står for det overordnede samarbejde i Sønderborg omkring beskæftigelsesprojektet.

Forenede Service har lige nu 12 borgere i praktikforløb i Sønderjylland, hvoraf fire er i hybrid praktik og to er tilknyttet en flexordning.

Ifølge Vivian Larsen ligger der et stort administrativt arbejde forbundet med ordningen og en ekstraindsats fra de udvalgte medarbejdere, der agerer mentorer for praktikanterne i beskæftigelsesprojektet.

Alligevel giver projektet stor motivation, når det lykkedes at hjælpe en borger videre i arbejdslivet.

- Pludselig får de den der gnist i øjet. Du kan se forandringen. Vi er med til at gøre en forskel for folk og få dem til at tro på sig selv. Også selvom vi bare starter med en times arbejde om ugen, siger hun.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce