Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Samarbejdet er slut: Jan Paulsen og Ribe-Esbjerg går hver til sit

Jan Paulsen kom til Ribe-Esbjerg HH med masser af energi og power, men den temperamentsfulde træner er der ikke i den kommende sæson. Foto: Ole Nielsen
Klubben er nu gået på jagt efter en ny træner, der sammen med cheftræner Lars Walther skal styre holdet i den kommende sæson.

Ribe-Esbjerg HH: Det rakte som bekendt lige akkurat ikke til en plads i slutspillet, men alligevel må man sige, at det havde en pæn effekt, da klubben tilbage i slutningen af oktober lavede en aftale for resten af sæsonen med Jan Paulsen.

Da Paulsen trådte til for at supplere Lars Walther, havde Ribe-Esbjerg blot hentet fire point i ni kampe og var næstsidst i ligaen. Efterfølgende fik Paulsen pumpet ny energi ind i holdet, resultaterne blev markant bedre, og klubben var ekstremt tæt på at indfri målsætningen om at være en del af slutspillet.

Men Jan Paulsen bliver ikke en del af Ribe-Esbjerg HH fremadrettet. Det fortæller sportschef Sune Agerschou.

- Jan kom til os for omkring en måned siden, hvor han sagde, at han ikke ønskede at fortsætte, så den blev sådan set allerede lukket på det tidspunkt.

- Men helt bestemt stor ros herfra. Det var det rigtige at hente Jan ind, og jeg synes, at han har leveret et stykke professionelt arbejde.

Ville du gerne have beholdt Jan Paulsen i den kommende sæson, hvis han ikke var kommet og havde sagt, at han ønskede at stoppe?

- Det nåede ikke at blive et tema, men han gjorde det godt. Jan har masser af power, og han har leveret, hvad vi forventede.

Det har ikke været muligt at træffe for Jan Paulsen for en kommentar.

Ribe-Esbjergs plan er, at Lars Walther skal fortsætte som cheftræner i den kommende sæson, men han kommer ikke til at stå alene med ansvaret.

- Vi skal have en træner mere tilknyttet. Det har denne sæson vist, så det arbejder vi hårdt på, men lige nu er vi ikke tæt på noget, erkender Sune Agerschou.

TV2 Sporten har tidligere skrevet, at I har haft Ian Marko Fog (tidligere Nordsjælland-træner, red.) til samtale. Kan du bekræfte det?

- Det har jeg ingen kommentarer til, men jeg kan sige, at vi nok skal finde en dygtig træner til at stå ved siden af Lars Walther.

Sune Agerschou fortæller desuden, at klubben inden længe forventer at kunne løfte sløret for to-tre nye spillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce