Annonce
Sønderborg

Samarbejdet knirker mellem FC Sønderborg og SønderjyskE

Sportschef Kim Poulsen håber, at SønderjyskE kan se, at det er i fælles interesse, at FC Sønderborgs bedste drenge bliver i klubben, indtil de er i U15-spillere. Arkivfoto: Kim Holm
FC Sønderborg vil have sat en stopper for, at samarbejdspartneren SønderjyskE kaprer spillere fra klubbens to yngste årgange.
Annonce

Sønderborg: Forholdet mellem de to licensklubber og samarbejdspartnere, FC Sønderborg og SønderjyskE, knirker, fordi storebroren tager FC Sønderborgs bedste spillere i de yngste årgange, som er U13 og U14.

- Jeg synes, SønderjyskE tænker kortsigtet. Jo tidligere spillerne flytter videre og bliver presset, jo større risiko er der for at fejle. Hvorfor skal spillere i så ung en alder bruge så meget tid på landevejen og opgive deres tilknytning til nærmiljøet, som er så vigtigt i den alder. Vi har hold i næsthøjeste række og realistisk set snart bedste række. Vi kan tilbyde individuel træning, morgentræning og har højtuddannede trænere, siger sportschef Kim Poulsen.

Uenigheden kommer efter, SønderjyskE i de seneste par måneder har nappet en U13-spiller og to U14-spillere i FC Sønderborg, som er den elitære ungdomsoverbygning for de mest talentfulde og ambitiøse spillere fra Als og Sundeved fra U13-U19.

- Vi synes, det er en klar fordel, at de yngste spillere bliver i nærmiljøet. Vores håb er, at vi i forhold til de allerbedste spillere i U13 og U14 i samarbejde med SE og spillere/forældre kan skræddersy individuelle forløb om at træne i SE. Som en naturlig del af forløbet fortsætter de allerbedste spillere, så i SE ved overgangen fra U14 til U15. De er da klædt på til at fortsætte rejsen og jagte deres drøm - og måske indgår de deres første kontrakt med SE, siger Kim Poulsen.

Annonce

Forhandler aftale

I øjeblikket er Sønderjyllands to eneste licensklubber i gang med at genforhandle deres samarbejdsaftale. Her vil FC Sønderborg gerne have præciseret, at samarbejdet går begge veje og at deres spillere først skifter til SE, når de bliver U15'er.


Jeg synes, SønderjyskE tænker kortsigtet. Jo tidligere spillerne flytter videre og bliver presset, jo større risiko er der for at fejle.

Kim Poulsen, sportschef i FC Sønderborg


- Vi håber, at SønderjyskE i fremtiden i handling vil respektere, at det er i fælles interesse, at FCS' yngste årgange spiller i højeste række. Børnene bliver således i et udviklende fodboldmiljø præget af tryghed og med base i nærmiljøet. Og samtidig skal de ikke sidde i en en bil mange timer hver uge for at komme til træning, siger sportschefen.

I U13 og U14 bliver holdene indplaceret efter deres præstationer, mens de øvrige årgange spiller i forhold til, hvor mange stjerner klubberne er tildelt via DBUs licenssystem. FC Sønderborg har i dag 1,5 stjerner men rækker ud efter to stjerner, mens SE har tre.

Ifølge FC Sønderborg er SønderjyskE med til at undergrave den ambitiøse lillebrors eksistensgrundlag som licensklub, når den bare uden videre tager de bedste af de yngste spillere. Det bliver både svære for FCS at skaffe sponsorer og holde motivationen, lyder det blandt andet.

Annonce

Storebror er tavs

- For os i FC Sønderborg er der et stort ønske om, at se spillerne udvikle sig og dermed se holdene præstere bedre og bedre i kampene. Samtidig ønsker vi at støtte den unge talentfulde fodboldspillers drøm om at realisere rejsen fra sin moderklub til den elitære licensklub FCS og videre til superligaklubben SønderjyskE. For at gøre dette muligt er det nødvendigt med samarbejde på tværs. Et stærkt samarbejde med respekt for hinandens ståsted i fødekæden og de præmisser, der arbejdes ud fra. Jeg håber inderligt, at SE kan se helheden, siger Kim Poulsen.

SønderjyskE Fodbold er fodboldafdelingen i Sønderjysk Elitesport. Herreholdet er en overbygning på Haderslev FK. som første gang rykkede op i Superligaen i 2000.

Klubben er blevet forelagt FC Sønderborgs kritik og har per mail sendt følgende svar:

- Vi udtaler os ikke om interne forhandlinger med samarbejdspartnere (her FC Sønderborg) i pressen og har ikke yderligere kommentarer, skriver sportschef Hans J. Haysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce