Annonce
Sydjylland

Samlede medlemmer på stort hotel: Få timer efter corona-pressemødet afholdt de fysisk medlemsmøde

Det var på Hotel Legoland i Billund, medlemmerne af Sygeforsikringen Danmark mødtes ganske få timer efter statsminister Mette Frederiksens (S) pressemøde tirsdag. Pressebillede: Legoland
Tirsdag aften var der møde for medlemmerne af kreds 2 i Sygeforsikringen Danmarks lokalafdeling i Syd- og Sønderjylland. Det blev afholdt fysisk på Hotel Legoland i Billund, selvom statsminister Mette Frederiksen (S) få timer forinden havde varslet nye restriktioner og opfordret alle borgere til at aflyse så mange aftaler som muligt.

Corona: Tirsdag eftermiddag klokken 15 afholdt statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde, hvor hun fortalte, at corona-restriktionerne i Danmark atter ville blive strammet op.

Hun opfordrede danskerne til at aflyse så mange aftaler som muligt, ligesom forsamlingsforbuddet blev sænket, så det fra onsdag den 6. januar nu kun er tilladt at samles maksimalt fem personer.

Få timer senere mødtes medlemmer af Sygeforsikringen Danmark alligevel til medlemsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Annonce


Vi valgte den bedst mulige løsning, fordi vi mente, at det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Vi overholdt alle reglerne, og der var 15 personer i en konferencesal til 300 personer, så det, mente vi, var forsvarligt.

Lone Ellersgård, kommunikationschef i Sygeforsikringen Danmark


Det var medlemmerne af foreningens kreds 2 i lokalafdeling Syd- og Sønderjylland, som mødtes. Kreds 2 dækker over kommunerne Billund, Vejen, Esbjerg, Fanø og Varde.

Andre møder nu aflyst

Det fik en undrende borger til at rette henvendelse til JydskeVestkysten om, hvorfor lige præcis en forening for sygeforsikring ville holde fast i at mødes fysisk i en tid, hvor skolebørn og store dele af erhvervslivet ellers skal blive hjemme og kun mødes online via video.

Sygeforsikringen Danmark fortæller, at i alt 15 personer mødte op til medlemsmødet, og at mødet blev afholdt i en konferencesal med plads til 300 mennesker. De fremmødte afholdt ifølge foreningen afstandskravet på to meter og alle andre retningslinjer, ligesom der var mulighed for at afspritte hænder og bære handsker.

Sygeforsikringen Danmark

Sygeforsikringen Danmark er en medlemsejet forening stiftet i 1973, som har over 2,5 millioner medlemmer.

Foreningen afholder årlige medlemsmøder 23 steder i landet i januar-februar måned.

Sygeforsikringen Danmark har otte lokalafdelinger, og hver lokalafdeling udgøres af flere kredse. I lokalafdelingen Syd- og Sønderjylland er der tre kredse. Kreds 2 mødtes tirsdag aften, mens de to resterende kredse havde møder planlagt til onsdag og torsdag aften. Disse er nu udskudt.

Til gengæld har Sygeforsikringen Danmark besluttet, at der nu ikke skal afholdes flere fysiske medlemsmøder indtil videre. De to resterende kredse i den syd- og sønderjyske lokalafdeling - kreds 1 og 3 - skulle ellers have mødtes onsdag og torsdag aften. Men nu er der blevet sendt en e-mail ud til medlemmerne om, at disse møder er udskudt.

Annonce

Svær situation

Kommunikationschef i Sygeforsikringen Danmark, Lone Ellersgård, fortæller, at det blev overvejet også at aflyse medlemsmødet i Billund tirsdag aften.

- Men man valgte at sige, at hvis nogen mødte op, ville mødet blive afholdt, fordi der var plads til så mange i konferencesalen. Det var den beslutning, man traf, fordi mødet var indkaldt få timer efter pressemødet, siger hun.

Kunne det ikke have været afholdt som et videomøde?

- Jo, det kunne det godt, men det er ikke alle vores medlemmer, som har adgang til video. Det er også en af de overvejelser, man har. Men pressemødet om, at coronasituationen havde ændret sig, kom lige inden vores møde, så det var lidt svært. Desværre udvikler det sig ikke i en positiv retning, men vi følger og overholder de gældende restriktioner, siger kommunikationschefen.

Allerede inden pressemødet var der ret skrappe restriktioner, og forsamlingsforbuddet lød på ti personer, så hvorfor er det først efter i går, at det nu er besluttet, at resten af møderne skal udskydes?

- I private virksomheder er der ikke et forsamlingsforbud.

Men rigtig mange aflyser alligevel møder og afholder dem i stedet via video, men det havde I jo valgt ikke at gøre.

- Vi drøfter løbende, hvordan vi kan agere mest hensigtsmæssigt.

Annonce

Efterlever retningslinjerne

Synes Sygeforsikringen Danmark, at det var ok at mødes?

- Vi valgte den bedst mulige løsning, fordi vi mente, at det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Vi overholdt alle reglerne, og der var 15 personer i en konferencesal til 300 personer, så det, mente vi, var forsvarligt, siger Lone Ellersgård.

Hvilket signal, synes du, det sender, at lige præcis Sygeforsikringen Danmark mødtes fysisk i de her tider?

- Vi efterlever de retningslinjer, der er, og vi reagerer også på dem så hurtigt, som vi kan. Blandt andet har vi sørget for, at alle vores ekspeditioner ikke sker ved personligt fremmøde men i stedet via telefoner, e-mail eller online. Vi gør, hvad vi kan, siger hun.

Kan du forstå, hvis folk undrer sig over mødet?

- Ja, men vi har også overvejet, hvad vi skulle gøre. Og vi har taget de forholdsregler, vi har kunnet. Og nu i den nye situation har vi valgt at aflyse møderne, som skulle have fundet sted onsdag og torsdag aften, siger Sygeforsikringen Danmarks kommunikationschef.

Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse: Nyd førstepladsen, så længe det varer

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Annonce