Annonce
Kolding

Samme dag som skolestart: To skoler i Kolding ramt af smitte med den engelske coronamutation

På Bramdrup Skole her er en elev på mellemtrinnet, der har været i nødpasning i sidste uge, blevet smittet med den engelske coronamutation. På Munkevængets Skole er det er medarbejder, der er blevet smittet med mutationen, der ifølge sundhedsmyndighederne er mere smitsom end den almindelige coronavariant. Foto: Google Street View
På to skoler i Kolding er henholdsvis en medarbejder og en elev testet positiv for corona. Begge er smittet med den engelske coronavariant. Også en daginstitution er ramt af smitte. Her er det dog den "almindelige" corona, en ansat er smittet med.

Kolding: Den engelske coronamutation, B117, har ramt to folkeskoler i Kolding.

Det sker samtidig med, at de yngste elever i 0.-4. klasse mandag kunne vende tilbage i skole igen efter halvanden måneds hjemsendelse og juleferie.

De to smitteramte skoler er Munkevængets Skole og Bramdrup Skole, hvor i alt 41 elever og medarbejdere nu er sendt hjem i isolation og til i alt tre gange test som følge af coronatilfældene.

På Bramdrup Skole er det en elev på mellemtrinnet, der er smittet med corona. Her stod det allerede klart, så snart testsvaret kom, at der var tale om den engelske mutation, vedkommende var smittet med, og dermed kunne man straks informere dem, der er vurderet som nære kontakter, om dette.

Eftersom den smittede elev har været i nødpasning i sidste uge, er de andre elever på årgangen, der også har været i skole op til weekenden, sendt hjem. Det drejer sig om fem elever. Dertil kommer, at syv medarbejdere, som har haft med klassen at gøre, også er sendt hjem til test.

Annonce

Ansatte smittet

På Munkevængets Skole er det en medarbejder, som i lørdags fik besked om, at vedkommende er smittet med corona. Herefter blev seks medarbejdere og forældrene til i alt 23 børn adviseret om smitten og bedt om at blive testet og isolere sig. Efterfølgende kom der besked om, at den smittede medarbejder har pådraget sig den engelske coronamutation.

Også i daginstitutionen Petersbjerggård/Gl. Kongevej er der konstateret smitte, da en medarbejder fik positivt testsvar søndag. Her er der tale om den almindelige coronavirus, og to kolleger til den smittede er vurderet til at være nære kontakter. Den smittede medarbejder har ikke være sammen med børnene i institutionen.

Den engelske mutation

Alle de 41 elever og medarbejdere, der er sendt hjem som nære kontakter i forbindelse med smitten med den engelske coronavariant på Bramdrup Skole og Munkevængets Skole, skal i første omgang testes to gange på bestemte dage og må bryde isolationen, når de har fået et negativt svar på den anden test.

Da der er tale om den engelske coronamutation, som er mere smitsom end den almindelige corona, skal de nære kontakter dog også testes på dag 14 for deres seneste kontakt med den smittede person, de har været tæt på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce