Annonce
forside

Samme regler - også for datacenter

Jeg har med interesse læst læserbrevet fra Steen Gimsing, som spørger, om Esbjerg Kommune er for optimistisk i vores vurdering af støjen fra Facebooks kommende datacenter.

Der henvises blandt andet til mit brev af 21. november, hvor jeg henviser til de grænseværdier, som er gældende for alle boligområder og derfor også er de samme for de boligområder (for eksempel Nørregårdsparken og Andrup Byvej), der nævnes i læserbrevet.

Esbjerg Kommune forholder sig til den beregnede støj fra virksomheden, hvilket er helt normal praksis. Beregningen er foretaget med udgangspunkt i en worst case-situation. Forudsætningerne for beregningerne fremgår af miljøvurderingen, både med hensyn til hvilke støjkilder der indgår, deres placering, samt hvor lang tid de er i drift.Den beregnede støj overholder Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser, herunder de vejledende støjgrænser for boligområder. Det er de vejledende støjgrænser, der vil blive stillet som vilkår i en kommende miljøgodkendelse, det vil sige, det også bliver de støjkrav, virksomheden skal overholde, ligesom enhver anden virksomhed skal. Der er således ikke tale om at Esbjerg Kommune er mere eller mindre optimistisk omkring støj fra et kommende datacenter - der bliver stillet samme krav som til enhver anden virksomhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce