Annonce
forside

Sammen færdiggør vi Kolding

Læserbrev: Koldings nye slogan "Sammen designer vi Kolding" - burde ændres til: Sammen færdiggør VI Kolding.

Nordic Energy Park - et allerede udviklet erhvervsområde med planlagt kapacitet til 3000 arbejdspladser henligger på sjette år - som en hullet tidslomme - hvor foreløbig kun TV-Syd har henlagt sit domicil.

Et outletcenter ved Holmstaden - hvor Nordic Design Village's projektmagere gennem snart otte år har drevet Kolding Kommune rundt i manegen - ligger stadig som et bevis på "visionernes lodseplads".

Domeas allerede projekterede boligbyggeri ved Klostergården - ligger i mølpose - på grund af manglende investorer til sølle 100 parkeringspladser - der således bremser et ellers fint boligbyggeri lige i city.

Midtbyens butikker sukker efter mere liv i gaderne. Konkurrencen fra nethandelen kan efterhånden mærkes. Spørger man ind til de forretningsdrivendes specifikke ønsker - er det ikke ny og anderledes designet belægning i gågaderne, der er højest på ønskelisten. Derimod er de tre vigtigste ting der efterspørges: Boliger - boliger og atter boliger!

Rettidig omhu med at færdiggøre vigtige allerede planlagte projekter som mildest talt "hænger i bremsen" - ville således tilføre byen de city-boliger - der efterspørges.

Når VI så har fået styr på og løst disse ambitiøse projekter, og der er overskydende energi - så kan VI jo tage et kig på erhvervshavnen og dens fremtid. Mit håb er naturligvis, at VI alle indser, at havnen er og forbliver en rigtig havn - og at fokus forbliver på en allerede velfungerende erhvervshavn og ikke ændres til en fremtid - med blot flot designede glaspaladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce