x
Annonce
forside

Sammenhæng er vigtig

Læserbrev: Med en ny høreklinik og et nyt røntgenambulatorie på sundhedscenteret i Brørup styrker vi det nære og sammenhængende sundhedsvæsen yderligere for borgere i Vejen Kommune. Det er virigtig glade for.

I en tid, hvor vi snakker meget om akutsygehuse, der samler den specialiserede behandling, er det utrolig vigtigt, at vi også udvikler det nære sundhedsvæsen. Vi vil gerne være tættere på borgerne. Og netop dét er sundhedscentrene, som det i Brørup, et godt eksempel på.

I sundhedscentret ligger både private, regionale og kommunale tilbud dør om dør. Vi er stolte af det samarbejde, vi har opbygget omkring Brørup Sundhedscenter. Her er det lykkedes os at rykke tættere sammen om ét formål; borgerne. Det gør det muligt at skabe et bedre og mere sammenhængende behandlingsforløb. Mange behandlingsforløb sker nemlig på tværs af sektorer.

For at give Jonna det bedste behandlingsforløb, et det vigtigt at vi som politikere, læger, sygeplejersker, hjemmehjælpere og terapeuter taler sammen og supplerer hinanden på tværs af sektorer. Derfor er det så vigtigt med et sammenhængende sundhedsvæsen.

Men vi kan nå endnu længere. Sammen. Der er nemlig stadig plads til meget mere af det gode tværsektorielle samarbejde, som i Brørup, hvor borgerne får gavn af, at de forskellige faggrupper er under samme tag.

Vi skal turde udvikle, gøre tingene anderledes og selv hele tiden løfte barren for, hvad der kan lade sig gøre. Vi skal fortsætte de gode takter, vi oplever i Brørup Sundhedscenter, så vi kan blive endnu bedre til at skabe gode, sammenhængende behandlingsforløb. Sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce