Annonce
forside

Sammenhæng er vigtig

Læserbrev: Med en ny høreklinik og et nyt røntgenambulatorie på sundhedscenteret i Brørup styrker vi det nære og sammenhængende sundhedsvæsen yderligere for borgere i Vejen Kommune. Det er virigtig glade for.

I en tid, hvor vi snakker meget om akutsygehuse, der samler den specialiserede behandling, er det utrolig vigtigt, at vi også udvikler det nære sundhedsvæsen. Vi vil gerne være tættere på borgerne. Og netop dét er sundhedscentrene, som det i Brørup, et godt eksempel på.

I sundhedscentret ligger både private, regionale og kommunale tilbud dør om dør. Vi er stolte af det samarbejde, vi har opbygget omkring Brørup Sundhedscenter. Her er det lykkedes os at rykke tættere sammen om ét formål; borgerne. Det gør det muligt at skabe et bedre og mere sammenhængende behandlingsforløb. Mange behandlingsforløb sker nemlig på tværs af sektorer.

For at give Jonna det bedste behandlingsforløb, et det vigtigt at vi som politikere, læger, sygeplejersker, hjemmehjælpere og terapeuter taler sammen og supplerer hinanden på tværs af sektorer. Derfor er det så vigtigt med et sammenhængende sundhedsvæsen.

Men vi kan nå endnu længere. Sammen. Der er nemlig stadig plads til meget mere af det gode tværsektorielle samarbejde, som i Brørup, hvor borgerne får gavn af, at de forskellige faggrupper er under samme tag.

Vi skal turde udvikle, gøre tingene anderledes og selv hele tiden løfte barren for, hvad der kan lade sig gøre. Vi skal fortsætte de gode takter, vi oplever i Brørup Sundhedscenter, så vi kan blive endnu bedre til at skabe gode, sammenhængende behandlingsforløb. Sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce