Annonce
Danmark

Sammenligne Lindholm med Auschwitz? Har venstrefløjen ingen skam i livet?

Tom Andkjær

På kant: I den forgangne uge er bølgerne gået højt omkring øen Lindholm. Der vil regeringen om få år placere kriminelle afviste asylansøgere, som vi desværre ikke kan sende hjem til deres respektive lande.

Vi er i den forbindelse vidne til venstrefløjens usmagelige misbrug af en af de største forbrydelser i menneskehedens historie, Holocaust. Flere af dem sammenligner nemlig Lindholm med Auschwitz.

Auschwitz .. stedet, hvor man placerede uskyldige mennesker efter man havde frataget dem alt. Mennesker, hvis eneste forbrydelse var, at de var jøder. Man gassede kvinder og børn som skadedyr. Der var ganske enkelt ingen grænser for grusomhederne.

Det sted sammenligner man så med Lindholm, hvor man vil placere udviste kriminelle asylansøgere og andre, som har fået en udvisningsdom for grov kriminalitet.

På Lindholm vil der være varm mad, gode senge, og beboerne har mulighed for at bevæge sig rundt på den naturskønne ø. De er nemlig ikke indespærret. De er ikke placeret der pga deres religion, men fordi de er dybt kriminelle, og flere gange har bevist, at de er til farer for lovlydige borgere.

Hvis man ikke kan se, hvor usmagelig og usaglig denne sammenligning er, så er man i min verden total idiot, og man burde skamme sig, for det er en hån imod alle de stakkels mennesker, som oplevede Auschwitz på egen krop. Desværre skammer disse tosser sig nok ikke. Jeg tror ikke at de ønsker at hjælpe andre mennesker, medmindre det kan sætte dem selv i et helligt, hvidt lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce