Annonce
Læserbrev

Sampasning af børn i sfo og dagtilbud er en nednormering

Debat: Politikerne i Haderslev kommune stikker forældrene blår i øjnene med forslaget om at lukke hovedparten af institutionerne i sommerferien for i stedet at sampasse børnene

Der er gennem mange år allerede taget højde for, at der er færre børn i sommerferien, så derfor er antallet af personale tilpasset antallet af forventede børn. At lukke institutioner eller lave sampasning på tværs af institutioner betyder derfor, at normeringen bliver dårligere resten af året.

Set med BUPL Sydjyllands øjne vidner ovennævnte forslag om, at Haderslev Kommune gerne vil fremstå som en kommune, der tilbyder forældrene børnepasning året rundt modsat andre kommuner, der opererer med lukkeuger. Reelt betyder forslaget dog, at sommerferiepasning i daginstitutionerne og SFO’erne er et meget uattraktivt tilbud til forældre og børn, og mere er en praktisk foranstaltning for kommunen end et hensyntagen til det enkelte barn. Forældrene kan nemlig ikke være sikre på, at deres barn kan blive passet i deres egen daginstitution og SFO, ligesom de heller ikke er sikre på, at de kender det pædagogiske personale.

Dertil kommer, at forslaget vil betyde et stort administrativt arbejde med at koordinere antal tilmeldinger, hvilke daginstitutioner og SFO’er der skal holde åbent, og hvilke medarbejdere der skal arbejde. Alt sammen tid som går fra kerneopgaven: Tiden og nærværet med børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce