Annonce
Læserbrev

Sampasning af børn i sfo og dagtilbud er en nednormering

Debat: Politikerne i Haderslev kommune stikker forældrene blår i øjnene med forslaget om at lukke hovedparten af institutionerne i sommerferien for i stedet at sampasse børnene

Der er gennem mange år allerede taget højde for, at der er færre børn i sommerferien, så derfor er antallet af personale tilpasset antallet af forventede børn. At lukke institutioner eller lave sampasning på tværs af institutioner betyder derfor, at normeringen bliver dårligere resten af året.

Set med BUPL Sydjyllands øjne vidner ovennævnte forslag om, at Haderslev Kommune gerne vil fremstå som en kommune, der tilbyder forældrene børnepasning året rundt modsat andre kommuner, der opererer med lukkeuger. Reelt betyder forslaget dog, at sommerferiepasning i daginstitutionerne og SFO’erne er et meget uattraktivt tilbud til forældre og børn, og mere er en praktisk foranstaltning for kommunen end et hensyntagen til det enkelte barn. Forældrene kan nemlig ikke være sikre på, at deres barn kan blive passet i deres egen daginstitution og SFO, ligesom de heller ikke er sikre på, at de kender det pædagogiske personale.

Dertil kommer, at forslaget vil betyde et stort administrativt arbejde med at koordinere antal tilmeldinger, hvilke daginstitutioner og SFO’er der skal holde åbent, og hvilke medarbejdere der skal arbejde. Alt sammen tid som går fra kerneopgaven: Tiden og nærværet med børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce