x
Annonce
Læserbrev

Samtale med en ung fyr fra Syrien forbløffede

Læserbrev: I et omklædningsrum i en hal i vores kommune faldt jeg i snak med en ung mørklødet fyr.

Jeg spurgte ham, hvorfra han kom.

På formfuldendt dansk svarede han, Syrien.

Så kunne jeg ikke lade være med at spørge ham om, hvor længe han har boet i Danmark.

I fire år, svarede han.

Jeg blev forbløffet, kun i fire år sagde jeg med henvisning til hans flotte danske sprog.

Ja, det går udmærket med sproget, sagde han og tilføjede, man kan, hvad man vil, og jeg vil kunne dansk og kunne begå mig blandt danskere.

Jeg spurgte også ind til hans forældre, og han oplyste, at både faderen og moderen er på arbejde hver dag og, at familien er selvforsørgende.

Hvordan har du det i Danmark? spurgte jeg ham.

Jeg har det godt her i Danmark, svarede han, men jeg glæder mig til, at der bliver fred i Syrien, så jeg kan komme tilbage til mit fædreland og skabe mig en fremtid der.

Dette understreger tydeligt, at flygtninge skal hjælpes så tæt på deres hjemlande som muligt

Han vidste godt, at flygtninge kun har midlertidigt ophold i Danmark, og at de skal hjem igen, når forholdene i hjemlandet gør det muligt.

Herefter stoppede vores samtale, for han skulle ind i hallen for at spille bold med sine klassekammerater.

Samtalen bekræfter mig i, at Dansk Folkepartis flygtningepolitik er den helt rigtige.

DF vil, at flygtninge skal have sikkerhed, tryghed og deltage på arbejdsmarkedet, mens de er her, men at de skal hjem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce