Annonce
Sport

Sand var hurtigt på Hareides radar: Skal finpudse angrebet

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Flere landsholdsspillere blev taget med på råd, da Åge Hareide overvejede Ebbe Sand som ny assistenttræner.

Det var aldrig planen, at fodboldlandsholdet skulle skifte assistenttræner et halvt år før sommerens EM-slutrunde, men da Jon Dahl Tomasson smuttede til Malmö FF, poppede Ebbe Sands navn op som det første hos landstræner Åge Hareide.

Efter at have ført samtaler med den tidligere landsholdsbomber fra Hadsund fik Hareide bekræftet, at Sand ville være et godt match for landsholdet. Derfor blev Sand fredag præsenteret som nordmandens nye assistenttræner.

- Jeg tænkte på Ebbe Sand med det samme. Han var ledig, han har arbejdet med landsholdet under Morten Olsen, og han har slutrundeerfaring både som træner og som spiller. På den måde opfylder han mange af vores kriterier.

- Derudover kender jeg hans omdømme som en rar person. Han har stor respekt på landsholdet hos de spillere, som også var en del af landsholdet, da han var angrebstræner, og de spillere har jeg også taget med på råd.

- Så da Ebbe samtidig viste stor interesse og entusiasme, var det ikke svært at lave en aftale, siger Åge Hareide.

Fra 2008 til 2014 var Ebbe Sand angrebstræner på Morten Olsens landshold. Hans første opgave under Hareide bliver også at holde øje med Kasper Dolberg, Andreas Cornelius og de øvrige landsholdsangribere.

- Jeg kommer til at give de opgaver, som passer bedst til ham. Han skal blandt andet have et ekstra øje på vores angribere til at starte med, for der har han store kompetencer, og så er der nogle andre ting, han stille og roligt nok skal komme ind i, siger landstræneren.

Åge Hareide og Ebbe Sand har ikke haft noget personligt forhold til hinanden tidligere, men allerede ved første samtale om assistenttrænerjobbet stod det klart, at de to var på bølgelængde.

- Han var jo rejst fra Brøndby til Schalke 04, da jeg kom til Brøndby. Vi mødte Schalke i en træningskamp, og vi har da hilst på hinanden, men ikke haft den store kontakt.

- Men han er en vellidt person med et godt omdømme, og vi har haft nogle gode snakke allerede.

- Jeg kommer til at savne Jon Dahl som kammerat og samtalepartner, men jeg håber at få et lige så godt forhold til Ebbe, siger Åge Hareide.

Ebbe Sand har ikke haft noget trænerjob, siden han stoppede som landsholdets angrebstræner i 2014.

Det giver dog ikke anledning til bekymring hos Åge Hareide, fordi Sand siden har holdt sig orienteret i fodboldbranchen og også har haft en kort periode som sportsdirektør i Brøndby.

- Han er en fodboldmand, så der er ikke noget at være bange for, siger nordmanden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce