Annonce
Læserbrev

Sandheden er ilde hørt - også i venstre

Læserbrev: Kristian Jensen har jo ret. Det han siger burde formand Lars Løkke Rasmussen for længst selv have konkluderet, efter Mette Frederiksen har dannet regering.

Forestiller Lars Løkke sig, at han vil stå i spidsen for Venstre frem mod næste valg med en førsteprioritet om et SV-regering. En regering som han ikke selv kunne være en del af, som han sagde under valgkampen.

Det vil sige, at skulle utopien kunne blive til virkelighed, så ville han overlade til sin efterfølger at drive butikken. Noget af en arv at efterlade sig.

Jeg forstår godt, hvis han ikke følte at han skyldte sine regeringspartnere og DF noget efter fire opslidende år med at få enderne til at mødes.

Spørgsmålet er, om LLR på den baggrund er manden, der kan samle et alternativ til S-regeringen ved næste valg.

Jeg har støttet LLR hele vejen siden krisen i 2014. Det har været op af bakke her i Vestjylland. Jeg tror, det er på tide at give stafetten videre.

Vi har før haft formandsvalg i Venstre. Et valg mellem Kristian Jensen og Jakob Elleman-Jensen på landsmødet i november vil ikke være en katastrofe.

Det er demokrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];