Annonce
Varde

Sandi er selvstændig og koreansk adoptivbarn: - Jeg har aldrig mærket diskrimination

Sandi Sandersen har haft fuld fart på i 11 år. Nu har hun bygget en salon ved villaen i Varde. Hun har i øvrigt været husejer siden hun var 18 år. Foto: Morten Nielsen

Hun har haft en stor virksomhed, men har nu droslet ned. 36-årige Sandi Sandersen er historien om en kvinde, der trods et koreansk ydre er meget jysk.

Annonce

Varde: Der har været fart på den 36-årige Sandi Sandersen i de 11 år, hun har været selvstændig. Hun har nået at få tre børn. Hun har drevet salon i både Blåvand, Storegade i Varde, og nu har hun rykket virksomheden hjem til huset på Vandmøllen, der er en villavej i Varde.

Sandi er opvokset i Skovlund mellem Varde og Grindsted, men hun er ikke født der. Hun kom til Danmark som adoptivbarn, da hun var tre måneder. Sandi er oprindeligt fra Sydkorea.

- Mit udseende er koreansk, men jeg har ikke noget forhold til Sydkorea. Jeg har fået at vide, at jeg ikke kan identificere mine biologiske forældre. Det er måske også derfor, jeg ikke er så interesseret i landet. Jeg ville da gerne til Sydkorea, men egentlig lige så gerne til Thailand eller andre steder i Asien, siger hun.

- Jeg har aldrig mærket til diskrimination her i Danmark. Men jeg tror heller ikke, at østasiater generelt oplever det, siger Sandi, som ikke føler nogen koreansk identitet.

Tre børn

Sandi Sandersen har tre børn på 11, syv og to år.Det er Shawn, Nicoline Scarlett og Romeo.

Sandi Sandersen foran indgangsdøren til sin nye salon. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Iværksættergen

Hun var ansat i en frisørkæde med base i Esbjerg, men for 11 år siden overtog hun selv en salon i Blåvand fra denne kæde. Det var efter endt barsel. Den rykkede hun for fem år siden til Storegade i Varde. Salonen hed A House of Hair. Her havde hun et stort butikslokale på mere end 180 kvadratmeter, og Sandi Sandersen ekspanderede voldsomt i nogle år.

På et tidspunkt havde hun fire uddannede frisører ansat samt en elev. Der var desuden en negletekniker, som lejede sig ind i Sandis butik i Storegade. Derudover var Sandi selv frisør i den store salon.

Men Sandi erkendte, at det ikke var noget for hende at stå i spidsen for så stor en virksomhed. Arbejdsugerne kunne godt komme op på 70 timer, lidt meget for en småbørnsmor. Med henblik på at flytte salonen hjem droslede hun gradvist ned, så hun i den sidste periode kun var sig selv i salonen i Storegade.

Sandi Sandersen har haft fuld fart på i 11 år. Nu har hun bygget en salon ved villaen i Varde. Hun har i øvrigt været husejer siden hun var 18 år. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Huslejen er den samme

Nu har hun så taget dette spring og fået bygget 70 kvadratmeter på villaen, og det er ikke plads, som hun og manden Thomas Sandersen mangler. Der var i forvejen over 300 kvadratmeter til de fem familiemedlemmer.

- Jeg har bygget til, så jeg forlader mit hjem, når jeg er er her. Jeg vil ikke blande hjem og salon siger Sandi.

Dog er det bygget med jysk snusfornuft. Skulle hun en dag lukke salonen eller flytte, så kan tilbygningen bruges som separat lejlighed.

Annonce

Reception lørdag

Det er kvalitetsbyggeri, og prisen er ikke offentlig. Men Sandi får ikke større udgifter, end hun havde i Storegade, og hun får meget kortere på arbejde.

Kunderne flytter formentlig med. De fleste bestiller. Det opdagede Sandi i de syv måneder sidste år, da Storegade var lukket som følge af opgravning. Det berørte ikke hendes omsætning.

Hun og Thomas har flere jern i ilden. De ejer en gård i Ribe, som de bortforpagter, og så dyrker parret i øvrigt juletræer i Sønderjylland.

Lørdag den 13. oktober er der reception klokken 12.00 i det nye lokale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Idrætshal har i flere år snydt sig til kommunale tilskud: Slipper med en kraftig reprimande

Annonce