Annonce
Håndbold

Sandra Toft er gået i frivillig karantæne

Sandra Toft er hjemme i Danmark i god behold, og hun er gået i frivillig karantæne efter at være rejst hjem fra Frankrig. Foto: Martin Ravn
Til daglig spiller landsholdskeeperen håndbold i topklubben Brest i Frankrig, men hun nåede lige akkurat at rejse hjem til Danmark, inden alt lukkede ned.

Situationen omkring coronasmitten er alvorlig i Danmark, men den er endnu mere alvorlig i Frankrig, hvor der mandag blev registreret ikke mindre end 3838 nye tilfælde og 186 nye dødsfald.

Under normale omstændigheder ville landsholdsmålvogter Sandra Toft opholde sig i Frankrig, hvor myndighederne over hele landet har indført et udgangsforbud.

Men det undgår Sandra Toft, der står på mål i topklubben Brest Bretagne. Hun nåede nemlig lige akkurat at rejse hjem til Danmark, inden alt lukkede ned.

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg rejste hjem for en god uge siden, og jeg har aftalt med min klub, at de kontakter mig, når jeg skal komme tilbage, fortæller hun.

- Vi må se, hvornår det bliver.

I den franske liga, hvor Brest og Metz, som Team Esbjerg besejrede i Champions League i en mennesketom Blue Water Dokken for godt to uger siden, kæmper om den nationale titel, er ligaen foreløbig sat på pause frem til den 5. april.

- Det er nok yderst tvivlsomt, om turneringen kommer i gang på det tidspunkt.

Så foreløbig er Sandra Toft altså hjemme i Danmark.

- Jeg er gået i frivillig karantæne for at være på den sikre side, så jeg har kun været sammen med min mor i Holstebro.

Egentlig skulle Sandra Toft have været til landsholdssamling i denne uge. Den havde hun set frem til, da det var den første samling med Jesper Jensen, som hun havde i to sæsoner som klubtræner i Team Esbjerg, som landstræner.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er meget værre med situationen ude i verden. Det tåler ingen sammenligning.

Og nu står den så på selvtræning i den kommende tid.

- Jeg har faktisk fået trænet hver eneste dag. Jeg løber, laver styrketræning og crossfit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce