Annonce
Team Esbjerg

Sandra Toft bedste målvogter - Polman næstbedste playmaker

30-årige Sandra Toft, der sidste sommer skiftede Team Esbjerg ud med franske Brest Bretagne, er kåret til verdens bedste kvindelige målvogter. Foto: Jørgen Kirk
Den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft stod en fænomenal VM-slutrunde i december og har i det hele taget haft en fremragende sæson på klub- og landshold. Det bliver hun nu belønnet for med titlen som World Female Goalkeeper 2019. Estavana Polman blev næstbedste playmaker.

Brest Bretagne og Danmarks målvogter Sandra Toft er blevet kåret til verdens bedste målvogter 2019 i håndboldmediet Handball Planets årlige kåring.

Vinderen bliver valgt af en jury bestående af 12 håndboldjournalister fra hele verden samt en enkelt jurystemme fra fansene, der havde mulighed for at stemme på deres favorit blandt fire nominerede målvogtere. Hele 18.548 fans deltog i afstemningen, og 43 procent af dem valgte Sandra Toft.

Målvogteren selv er meget beæret over, at så mange fans har stemt på hende, samtidig med at eksperterne også pegede hendes vej.

- Det har været et vildt år med DM-titlen i Esbjerg og klubskifte til Frankrig med topkamp og Champions League. VM var selvfølgelig en kæmpe skuffelse, men jeg er beæret over at slutte året af med kåringen som World Female Goalkeeper 2019.

- Det betyder meget, at det både er eksperter og fans, der har peget på mig. Så tusind tak til alle der har stemt,” siger Sandra Toft.

På trods af den resultatmæssige skuffelse ved VM stod Sandra Toft uimodståeligt i størstedelen af kampene og endte med en samlet redningsprocent på 39 % efter 90 redninger på 229 skud. Under slutrunden præsterede hun også uvirkelige 9 redninger på 26 straffekast, og dermed pillede hun mere end hver tredje afslutning fra straffekastlinjen.

- Set over hele året, så har det nok været mit bedste år. Jeg har været mere stabil og først og fremmest har jeg holdt mig skadesfri de seneste par år, hvilket har gjort, at jeg har kunnet træne meget hårdere. Skiftet i sommer til fransk håndbold har givet det sidste skub.

De bedste spillere på de øvrige spilpositioner er også fundet.

Team Esbjergs Estavana Polman, der vandt VM-guld med Holland, er valgt som næstbedste playmaker efter norske Stine Bredal Oftedal.

Venstre fløj: Camilla Herrem. Venstre back: Lois Abbingh. Højre back: Anna Vyakhireva. Højre fløj:Jovanka Radicevic. Stregspiller: Kari Brattset. Bedste forsvarsspiller: Eduarda Amorim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce