Annonce
Team Esbjerg

Sandra Toft bedste målvogter - Polman næstbedste playmaker

30-årige Sandra Toft, der sidste sommer skiftede Team Esbjerg ud med franske Brest Bretagne, er kåret til verdens bedste kvindelige målvogter. Foto: Jørgen Kirk
Den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft stod en fænomenal VM-slutrunde i december og har i det hele taget haft en fremragende sæson på klub- og landshold. Det bliver hun nu belønnet for med titlen som World Female Goalkeeper 2019. Estavana Polman blev næstbedste playmaker.

Brest Bretagne og Danmarks målvogter Sandra Toft er blevet kåret til verdens bedste målvogter 2019 i håndboldmediet Handball Planets årlige kåring.

Vinderen bliver valgt af en jury bestående af 12 håndboldjournalister fra hele verden samt en enkelt jurystemme fra fansene, der havde mulighed for at stemme på deres favorit blandt fire nominerede målvogtere. Hele 18.548 fans deltog i afstemningen, og 43 procent af dem valgte Sandra Toft.

Målvogteren selv er meget beæret over, at så mange fans har stemt på hende, samtidig med at eksperterne også pegede hendes vej.

- Det har været et vildt år med DM-titlen i Esbjerg og klubskifte til Frankrig med topkamp og Champions League. VM var selvfølgelig en kæmpe skuffelse, men jeg er beæret over at slutte året af med kåringen som World Female Goalkeeper 2019.

- Det betyder meget, at det både er eksperter og fans, der har peget på mig. Så tusind tak til alle der har stemt,” siger Sandra Toft.

På trods af den resultatmæssige skuffelse ved VM stod Sandra Toft uimodståeligt i størstedelen af kampene og endte med en samlet redningsprocent på 39 % efter 90 redninger på 229 skud. Under slutrunden præsterede hun også uvirkelige 9 redninger på 26 straffekast, og dermed pillede hun mere end hver tredje afslutning fra straffekastlinjen.

- Set over hele året, så har det nok været mit bedste år. Jeg har været mere stabil og først og fremmest har jeg holdt mig skadesfri de seneste par år, hvilket har gjort, at jeg har kunnet træne meget hårdere. Skiftet i sommer til fransk håndbold har givet det sidste skub.

De bedste spillere på de øvrige spilpositioner er også fundet.

Team Esbjergs Estavana Polman, der vandt VM-guld med Holland, er valgt som næstbedste playmaker efter norske Stine Bredal Oftedal.

Venstre fløj: Camilla Herrem. Venstre back: Lois Abbingh. Højre back: Anna Vyakhireva. Højre fløj:Jovanka Radicevic. Stregspiller: Kari Brattset. Bedste forsvarsspiller: Eduarda Amorim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce