x
Annonce
Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

En del haver og huse ved Stadionvej og Alpedalsvej stod under vand tidligere på ugen, hvor vandmasserne spredte sig i Koldings midtby og ådalen. Torsdag stillede kommunen en container med sandsække ud til Alpedalsvej til at forhindre yderligere oversvømmelser de kommende dage. Arkivfoto: Søren Gylling

Kolding: For at undgå yderligere oversvømmelser i området omkring Alpedalsvej og Stadionvej, når der ifølge vejrudsigterne kommer adskillige millimeter regn i de kommende dage, stiller Kolding Kommune torsdag fire paller med sandsække ud til området.

Sandsækkene står på p-pladsen ved stadion ved Stadionvej overfor Sportsvej.

Også ved børne- og uddannelsesforvaltningen i Ålegården bliver der lagt sandsække klar ved indgangen torsdag eftermiddag, så evt. vand ikke trænger ind ad døren.

Det oplyser kommunens kommunikationschef Lars Svoger torsdag eftermiddag og henviser til, at DMI har lovet 30 millimeter regn frem til søndag.

På Alpedalsvej og Stadionvej blev flere huse oversvømmet i mandags, hvor Kolding Å løb over sine bredder flere steder i midtbyen og ådalen.

Lars Svoger oplyser, at vejen Plovfuren, der går over ådalen og forbinder Seest med Alpedals-området, ikke bliver åbnet foreløbig, og den bliver formentlig ikke farbar før tidligst i begyndelsen af næste uge.

Desuden forklarer han, at der kan komme oversvømmelser rundt omkring i kommunen på veje, der ligger ved marker, som er så fugtige, at de ikke kan opsuge mere vand. I både Vamdrup og Christiansfeld er det sket, og her er der ikke noget sted at pumpe vandet hen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce