Annonce
Sønderborg

Sang i krisetid: Sang kan samle folk, selvom de er alene

Sønderjysk Pigekor og Drengekor har lukket under coronakrisen, men Mette Rasmussen opfordrer sangerne til at huske at synge lidt hver dag. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fredag inviterer en bred vifte af aktører hele Danmark til at åbne vinduer og døre og synge fællessang på tværs af gader og stræder. Initiativet hedder Danmark Synger, og Det Sønderjyske Sangcenter er en del af begivenheden.

Sønderborg: Organisationen Sangens Hus inviterer fredag alle danskere til at synge sammen. Det sker under begivenheden Danmark Synger, som sendes i tv på DR1 samt i radioen på P1 klokken 9.05. Det Sønderjyske Sangcenter, som har til huse på den tidligere kaserne i Sønderborg sammen med Sønderjysk Pigekor og Drengekor, er en del af begivenheden.

- Sang er en måde at mødes på. Du kan altid synge. Nu er der mange, der får øjnene op for, at man kan synge, når man mangler adspredelse. Sang kan samle folk selvom, de står alene derhjemme. Det handler om sammenhold og adspredelse. Det er vigtigt for folk. Det kan vi også se i Italien, at folk har brug for at høre hinanden, så man kommer ud af den sociale isolation, siger Mette Rasmussen, der er kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter.

Sangcentret er en del af Sangens Hus, som står for Danmark Synger. Sangcentret vil ikke fysisk være en del af begivenheden men er med til at gøre opmærksom på begivenheden.

- I det hele taget er det en udbredelse af Danmarks sangskat, som Sangens Hus har taget initiativ til ved et stor, fælles event. Det er fedt, at folk kan stille sådan noget op på no time, siger Mette Rasmussen.

Sang er en måde at mødes på. Du kan altid synge. Nu er der mange, der får øjnene op for, at man kan synge, når man mangler adspredelse. Sang kan samle folk selvom, de står alene derhjemme.

Mette Rasmussen, kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter

Syng med på "Buster"

De 35 aktører ved Danmark Synger tæller blandt andre DGI, Det Kongelige Teater, Sangkraftcentrene, Lungeforeningen og AIDS-fondet.

- Vi håber med dette initiativ at kunne give en hånd med i en meget anderledes og for mange ret presset hverdag. Derfor er vi også glade for, at DR på fredag vil spille for via programmet ”Morgensang med Phillip Faber”, som sendes kl. 9 på DR1 og P1, siger udviklingschef Heidi Kudahl fra Sangens Hus.

Siden i tirsdags har DR Pigekorets dirigent Philip Faber stået for morgensang i ti minutter på DR1 og P2. Fredag den 20. marts udvides "Morgensang med Phillip Faber" til fire sange i anledning af initiativet Danmark Synger, og fredagens morgensang vil derfor vare til klokken 9.30. Der skal synges "Godmorgen lille land", "Jeg ved en lærkerede", "Buster" og "Hvor du sætter din fod".

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Navne For abonnenter

Nekrolog: Den gamle uddeler i Hejls er død

Billund

Corona-udbrud lukker bageri: - Vi er lagt fuldstændig ned

Annonce