Annonce
Sønderborg

Sang i krisetid: Sang kan samle folk, selvom de er alene

Sønderjysk Pigekor og Drengekor har lukket under coronakrisen, men Mette Rasmussen opfordrer sangerne til at huske at synge lidt hver dag. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fredag inviterer en bred vifte af aktører hele Danmark til at åbne vinduer og døre og synge fællessang på tværs af gader og stræder. Initiativet hedder Danmark Synger, og Det Sønderjyske Sangcenter er en del af begivenheden.

Sønderborg: Organisationen Sangens Hus inviterer fredag alle danskere til at synge sammen. Det sker under begivenheden Danmark Synger, som sendes i tv på DR1 samt i radioen på P1 klokken 9.05. Det Sønderjyske Sangcenter, som har til huse på den tidligere kaserne i Sønderborg sammen med Sønderjysk Pigekor og Drengekor, er en del af begivenheden.

- Sang er en måde at mødes på. Du kan altid synge. Nu er der mange, der får øjnene op for, at man kan synge, når man mangler adspredelse. Sang kan samle folk selvom, de står alene derhjemme. Det handler om sammenhold og adspredelse. Det er vigtigt for folk. Det kan vi også se i Italien, at folk har brug for at høre hinanden, så man kommer ud af den sociale isolation, siger Mette Rasmussen, der er kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter.

Sangcentret er en del af Sangens Hus, som står for Danmark Synger. Sangcentret vil ikke fysisk være en del af begivenheden men er med til at gøre opmærksom på begivenheden.

- I det hele taget er det en udbredelse af Danmarks sangskat, som Sangens Hus har taget initiativ til ved et stor, fælles event. Det er fedt, at folk kan stille sådan noget op på no time, siger Mette Rasmussen.

Sang er en måde at mødes på. Du kan altid synge. Nu er der mange, der får øjnene op for, at man kan synge, når man mangler adspredelse. Sang kan samle folk selvom, de står alene derhjemme.

Mette Rasmussen, kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter

Syng med på "Buster"

De 35 aktører ved Danmark Synger tæller blandt andre DGI, Det Kongelige Teater, Sangkraftcentrene, Lungeforeningen og AIDS-fondet.

- Vi håber med dette initiativ at kunne give en hånd med i en meget anderledes og for mange ret presset hverdag. Derfor er vi også glade for, at DR på fredag vil spille for via programmet ”Morgensang med Phillip Faber”, som sendes kl. 9 på DR1 og P1, siger udviklingschef Heidi Kudahl fra Sangens Hus.

Siden i tirsdags har DR Pigekorets dirigent Philip Faber stået for morgensang i ti minutter på DR1 og P2. Fredag den 20. marts udvides "Morgensang med Phillip Faber" til fire sange i anledning af initiativet Danmark Synger, og fredagens morgensang vil derfor vare til klokken 9.30. Der skal synges "Godmorgen lille land", "Jeg ved en lærkerede", "Buster" og "Hvor du sætter din fod".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce