Annonce
Esbjerg

Engelbrecht underholdt med sange til mor og livet

Helge Engelbrecht opfordrede deltagerne ved Seniordag i Musikhuset til at huske de mange gode sider ved livet, både med sine enekdoter og valg af sange. Foto: André Thorup
Seniordagen under Esbjerg festuge blev som altid et stort trækplaster. Det var Helge Engelbrecht og hans voksne drengekor, der stod for underholdningen, og de hyldede livet og mor med deres sange.

Esbjerg: Skulle der være nogen blandt de cirka 800 mennesker, der af to omgange onsdag fyldte Musikhuset Esbjergs foyer til seniordag, der havde mistet livsgnisten lidt, fik entertaineren Helge Engelbrecht rusket godt op i de eventuelle sortseere og pessimister.

Det var den kendte og folkekære musiker fra Ansager, der stod for underholdningen, og han havde stort fokus på glæden ved livet, også selv om toppen er blevet lidt tynd eller grå, og hukommelsen måske ikke længere er, hvad den har været.

- Vi skal glæde os over livet og hinanden. Allerede i morgen tidligt skal I huske at starte dagen med en sang, når I kigger jer i spejlet. Det er den bedste start på dagen, sagde Helge Engelbrecht.

Efter den første sang "Godmorgen lille Land", hvor publikum ikke var helt oppe i gear endnu, opfordrede Engelbrecht gæsterne til lige at tage fat i sidemanden og mærke, om der var liv.

Det hjalp, for allerede på næste nummer, "Den danske Sang er en ung blond Pige" blev der sunget og klappet godt med, mens Helge Engelbrect bevægede sig rundt mellem bordene.

Annonce

Seniordag

Det er Esbjerg Kommune, der sammen med Musikhuset Esbjerg arrangerer den årlige Seniordag under Esbjerg Festuge.

Brodboxen havde sponseret kaffe og brød.

Det er gratis at deltage, men man skal sikre sig en billet, og dem er der ofte rift om.

Helges drengekor

Helge Engelbrecht forsatte sit filosofiske fokus på livets gang og de gode minder, og der blev også plads til et kæmpe fællesvink fra de 400 deltagere til en børnegruppe, der stod på balkonen ved Esbjerg Kunstmuseum over musikhusets foyer.

- Det er skønt at se flere generationer, men I må lige vente 60-70 år, inden I kan være med hernede, grinede han.

Efter en pause spillede Engelbrecht et nyt kort på bordet, nemlig hans eget drengekor.

- Påklædningskravet er hvid skjorte, butterfly og korte bukser, kunne han afsløre, og så blev scenen indtaget af "Ansager Ny Drengekor" under ledelse af Carina Holgersen.

Små 30 mænd, der alle havde passeret de 50 år, havde kun én genre på programmet, nemlig sange til mor, og numre som "Mor er den bedste i verden", "Violer til Mor" og "Der er lys i Lygten, lille Mor" gik rent ind og pressede blot den gode stemning og syng-med-faktoren yderligere i vejret.

Helge Engelbrecht benyttede lejligheden til at tage en kop kaffe og sætte sig blandt gæsterne og nyde korets sang, inden han senere vendte tilbage til scenen og med sikker hånde kørte den første udgave af Seniordagen i hus.

I Mariehaven

En af de mange gæster ved Seniordagen var 76-årige Bobby Grum-Schwensen, der sammen med 14 andre beboere fra plejehjemmet Gjesing Midtby havde taget turen til Musikhuset Esbjerg.

- Jeg var i Mariehaven og se og høre Helge Engelbrecht sidste år. Det var en dejlig dag i fantastisk vejr, og jeg har hørt ham et par gange siden. Jeg har ikke været med til Seniordag under festugen før, men det er rigtig godt og hyggeligt. Det er dejligt at være på tur og komme lidt væk fra de vante omgivelser, og det her er en af de rigtig gode ture, sagde Bobby Grum-Schwensen.

Musikhuset foyer blev onsdag to gange fyldt op med i alt 800 deltagere til Seniordag under Esbjerg Festuge. Foto: André Thorup
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce