Annonce
Esbjerg

Engelbrecht underholdt med sange til mor og livet

Helge Engelbrecht opfordrede deltagerne ved Seniordag i Musikhuset til at huske de mange gode sider ved livet, både med sine enekdoter og valg af sange. Foto: André Thorup
Seniordagen under Esbjerg festuge blev som altid et stort trækplaster. Det var Helge Engelbrecht og hans voksne drengekor, der stod for underholdningen, og de hyldede livet og mor med deres sange.

Esbjerg: Skulle der være nogen blandt de cirka 800 mennesker, der af to omgange onsdag fyldte Musikhuset Esbjergs foyer til seniordag, der havde mistet livsgnisten lidt, fik entertaineren Helge Engelbrecht rusket godt op i de eventuelle sortseere og pessimister.

Det var den kendte og folkekære musiker fra Ansager, der stod for underholdningen, og han havde stort fokus på glæden ved livet, også selv om toppen er blevet lidt tynd eller grå, og hukommelsen måske ikke længere er, hvad den har været.

- Vi skal glæde os over livet og hinanden. Allerede i morgen tidligt skal I huske at starte dagen med en sang, når I kigger jer i spejlet. Det er den bedste start på dagen, sagde Helge Engelbrecht.

Efter den første sang "Godmorgen lille Land", hvor publikum ikke var helt oppe i gear endnu, opfordrede Engelbrecht gæsterne til lige at tage fat i sidemanden og mærke, om der var liv.

Det hjalp, for allerede på næste nummer, "Den danske Sang er en ung blond Pige" blev der sunget og klappet godt med, mens Helge Engelbrect bevægede sig rundt mellem bordene.

Annonce

Seniordag

Det er Esbjerg Kommune, der sammen med Musikhuset Esbjerg arrangerer den årlige Seniordag under Esbjerg Festuge.

Brodboxen havde sponseret kaffe og brød.

Det er gratis at deltage, men man skal sikre sig en billet, og dem er der ofte rift om.

Helges drengekor

Helge Engelbrecht forsatte sit filosofiske fokus på livets gang og de gode minder, og der blev også plads til et kæmpe fællesvink fra de 400 deltagere til en børnegruppe, der stod på balkonen ved Esbjerg Kunstmuseum over musikhusets foyer.

- Det er skønt at se flere generationer, men I må lige vente 60-70 år, inden I kan være med hernede, grinede han.

Efter en pause spillede Engelbrecht et nyt kort på bordet, nemlig hans eget drengekor.

- Påklædningskravet er hvid skjorte, butterfly og korte bukser, kunne han afsløre, og så blev scenen indtaget af "Ansager Ny Drengekor" under ledelse af Carina Holgersen.

Små 30 mænd, der alle havde passeret de 50 år, havde kun én genre på programmet, nemlig sange til mor, og numre som "Mor er den bedste i verden", "Violer til Mor" og "Der er lys i Lygten, lille Mor" gik rent ind og pressede blot den gode stemning og syng-med-faktoren yderligere i vejret.

Helge Engelbrecht benyttede lejligheden til at tage en kop kaffe og sætte sig blandt gæsterne og nyde korets sang, inden han senere vendte tilbage til scenen og med sikker hånde kørte den første udgave af Seniordagen i hus.

I Mariehaven

En af de mange gæster ved Seniordagen var 76-årige Bobby Grum-Schwensen, der sammen med 14 andre beboere fra plejehjemmet Gjesing Midtby havde taget turen til Musikhuset Esbjerg.

- Jeg var i Mariehaven og se og høre Helge Engelbrecht sidste år. Det var en dejlig dag i fantastisk vejr, og jeg har hørt ham et par gange siden. Jeg har ikke været med til Seniordag under festugen før, men det er rigtig godt og hyggeligt. Det er dejligt at være på tur og komme lidt væk fra de vante omgivelser, og det her er en af de rigtig gode ture, sagde Bobby Grum-Schwensen.

Musikhuset foyer blev onsdag to gange fyldt op med i alt 800 deltagere til Seniordag under Esbjerg Festuge. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce