Annonce
Kultur

Sangstemmer fra Esbjerg har kurs mod Tønder Festival

Korets leder Lisbeth Aagaard Rahn er uddannet korleder og orkesterdirigent fra musikkonservatoriet og har gennem 25 år været en del af Varde Sommerspil. Foto: Laura Kold

Esbjerg: Der bliver øvet på livet løs blandt medlemmerne af det lokale kor ”Suset fra Vesterhavet”. Fredag den 23. august skal de synge koncert på Tønder Festival, og derfor er de lige nu i gang med at finstemme stemmerne.

Koncerten kan opleves i forbindelse med festivalens Sønderjyske Kaffebord-indslag på Campingscenen. Det er tredje år i træk, at koret skal synge på festivalen, og det er et alsidigt repertoire, der præsenteres til koncerten. De fremmødte kan blandt andet nyde medleys fra Four Jacks, Tøsedrengene, Jodle Birge og Elvis. Det hele er samlet og bundet sammen af korets leder Lisbeth Aagaard Rahn, der har en fortid som korleder, repetitør og dirigent ved Varde Sommerspil gennem 25 år.

Det er Atmosfæregruppen på Tønder Fesivalen, der igen i år har inviteret koret til at deltage, efter stor publikum-opbakning til de to foregående års koncerter. Sidste år måtte koret for eksempel give ekstra koncert udenfor ”Fiddlers Green” for at nå ud til alle de fremmødte.

”Suset fra Vesterhavet” består af 17 sangere fra henholdsvis Showkoret og Hjerting Koret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Postbutikken lukker i Holsted By

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce