Annonce
Kultur

Sanne B. er store armbevægelser - med inspiration fra naturen

Sanne Bruhn er indehaver af Art by Sanne B. Her er hun i sit nye værksted. Det er her hun inviterer indenfor skærtorsdag og langfredag.  Foto: Stine Hygum
52-årige Sanne Bruhn har siden december udelukkende fokuseret på sin kunst. I påsken inviterer hun indenfor i sit værksted i Hejsager, hvor Art by Sanne B holder til.

Hejsager: Sanne Bruhn elsker store armbevægelser i sin kunst.

De fleste malerier er store og fyldt med farver, som hun finder inspiration til i naturen.

Sanne Bruhn bor i Hejsager og naturen har altid været vigtig for hende.

- Jeg har mine bænke i Hejsager og Årøsund, hvor jeg er både i medgang og modgang, siger hun.

Naturens farver og årstiderne ses tydeligt i hendes malerier.

Sanne Bruhn henter al sin inspiration i naturen. Det er særligt i og omkring Hejsager, hun henter farver og motiver til malerierne. Foto: Stine Hygum

Siden december sidste år har hun udelukkende arbejdet med sin kunst og i dag er det det, som hun lever af. Tidligere har hun arbejdet indenfor det sociale område og malet i sin fritid.

- Jeg begyndte at male for ti år siden. Jeg begyndte på det for at finde ro og noget at fordybe mig i, siger hun.

Da hun startede med at male, var det inde i stuen - siden flyttede sønnen hjemmefra og så overtog hun hans værelse med sit malergrej. Men nu har hun fået lavet sit eget værksted i forlængelse af huset. Og det er anledningen til, at hun holder åbent værksted de første to dage i påsken.

Annonce

Fandt sin stil

Sanne Bruhn havde ikke forestillet sig, at det, der startede med at være en hobby, skulle ende med at blive hendes levevej.

- I 2018 sagde jeg mit faste job op for at bruge mere tid på min kunst. Jeg havde stadig småjobs og vikariater ved siden af. Men det var først i 2019, at jeg begyndte at komme ud over rampen med min kunst og det var også der, hvor jeg følte, at jeg havde fundet min egen stil - at man kunne se, at det var mig. Og det var rigtig vigtigt for mig, siger hun.

Sanne Bruhn har været på mange kurser - og hun bliver ved med at arbejde på at udvikle sig.

- Jeg skal hele tiden prøve noget nyt af, siger hun og hiver et maleri frem i værkstedet, som hun kun lige er begyndt på - for at fortælle, hvordan hun har fået en effekt frem.

Art By Sanne B

Sanne Bruhn er kunstneren bag Art by Sanne B.

Hun er 52 år og gift. Har en søn.

Har malet i godt ti år.

Man kan se mere til Sanne Bruhns kunst på både Facebook og Instagram, hvor man blot skal søge efter "Art by Sanne B"

I påsken - skærtorsdag og langfredag - holder Sanne Bruhn åbent værksted, hvor man kan se hendes kunst.

Sanne Bruhn er tilknyttet Danish Gallery i Esbjerg og har løbende forskellige udstillinger. Til sommer skal hun udstille i Skagen på Galleri Grenen.

Det fulde fokus på kunsten betyder, at der er langt flere timer, som Sanne Bruhn kan arbejde i.

- Nu kan jeg male, når jeg vil. Jeg er meget afhængig af lyset - og vintermånederne er der ikke meget lys, hvis man først kan male, når man kommer hjem fra arbejde. Jeg er også altid nødt til at se farverne på malerierne i dagslys, siger Sanne Bruhn.

Derfor tager hun gerne sine malerier udenfor - for at se, om de nu er, som hun gerne vil have dem.

Når der kommer kunder for at kigge på malerier, så kommer de også helt ind i det hus, som hun deler med sin mand.

I stuen er der galleriskinner på væggene. Det betyder, at de mulighed for at se, hvordan det tager sig ud i en helt almindelig stue.

- Når der kommer kunder, så laver jeg min stue om til et galleri. Det fungerer rigtig godt - folk kan relatere til det i et helt almindeligt hus. Nogle gange kan det være svært at forestille sig, hvordan et billede vil tage sig ud hjemme, hvis man ser det på en kæmpestor væg, siger hun.

Annonce

Grænseoverskridende

Da Sanne Bruhn startede med at udstille og sælge hendes billeder, så var det noget, som hun lige skulle vænne sig til:

- Det var grænseoverskridende for mig at vise min kunst frem. Men det vendte i takt med, at jeg begyndte at sælge billeder, siger hun.

Nu kan hun ikke forestille sig at lave andet.

- Det er et helt vildt privilegie, at andre kan lide det jeg laver - og at mit arbejde er min hobby, siger Sanne Bruhn.

På Sanne Bruhns arbejdsbord står alle de farver, som hun bruger i sit arbejde med malerierne. Oftest ryger penslen direkte ned i bøtten med maling.Foto: Stine Hygum
Selvom Sanne Bruhn bruger størstedelen af sin tid på de store malerier, så laver hun også de helt små. De har et lidt andet publikum end de store. Køberne til disse malerier bruger dem ofte som en del af en billedvæg. Hun nyder at være med på forskellige kunstmesser og udstillinger, når der er mulighed for det.Foto: Stine Hygum
Sanne Bruhn maler altid med akrylmaling . Penslerne er samlet i krukker. Når Sanne Bruhn maler, så bruger hun meget tid på at kigge på sine malerier for at fornemme, hvor det er på vej hen.Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce