Annonce
Kolding

Sarah og Karen kimes ned med rotteanmeldelser: - Vi har ikke tid til at lave vores arbejde ordentligt

Efterårets og vinterens massive regnvejr får rotterne til at flygte fra kloakkerne op i det fri, og det har fået telefonerne til at gløde hos Karen Petersen og Sarah Yousef i Kommunens rotteteam. Foto: Kolding Kommune
De to kommunale medarbejdere, der tager imod opkald med henvendelser om rotter, kan ikke længere følge med. Kommunen opfordrer nu folk til at anmelde deres rotteproblemer via en formular på kommunens hjemmeside.

Kolding: Kommunen har den seneste tid modtaget så mange opkald med anmeldelser af rotter, at de to kommunale medarbejdere, der tager imod de mange opkald, ikke længere kan følge med.

- Vi er fuldstændig lagt i knæ. Det kan vi lige så godt sige, som det er, siger Karen Petersen, der er en af de to miljømedarbejdere, der tager imod opkald med rottehenvendelser.

Kolding Kommune har i november, december og januar modtaget ualmindeligt mange anmeldelser om rotter. Det skyldes formentlig efterårets og december måneds store mængder nedbør, der har drevet rotterne ud af kloakkerne og op på land. Det har givet ualmindeligt mange rotteanmeldeser i hele landet såvel som Kolding.

Kommunen modtager så mange opkald om rotter, at Sarah Yousef, der er den anden medarbejder, der tager imod opkald, i mandags løftede røret cirka 60 gange på en formiddag. Med så mange opkald har Karen Petersen og Sarah Yousef svært ved at finde nok tid til hver enkelt sag.

- Vi har simpelthen ikke tid til at lave vores arbejde ordentligt, og det er rigtig ærgerligt, siger Karen Petersen og uddyber:

- Folk skal melde det på hjemmesiden i stedet for at forstyrre os, for så har vi bare så meget mere tid til at håndtere de mere faglige henvendelser, siger hun.

Annonce

Brug internettet, hvis du kan

Så hvis du får besøg af rotter, skal du anmelde det på nettet på kolding.dk. Sådan skriver Kolding Kommune på deres hjemmeside og på Facebook. De opfordrer folk til at bruge internettet, når man skal anmelde rotter på ens adresse.

- Det er meget nemt at anmelde rotter på kolding.dk. Det kan både gøres på pc, tablet og mobilen og kræver ikke NemID eller lignende. Når du har trykket på ’indsend’, går anmeldelsen direkte videre til vores rottebekæmpere, der hver dag planlægger deres ruter ud fra anmeldelserne, forklarer Karen Petersen på kommunens hjemmeside.

Når et rotteproblem anmeldes på kommunens hjemmeside, kolding.dk, bliver henvendelsen automatisk sendt videre til Anticimex, der står for at bekæmpe rotter i Kolding Kommune.

Med den travlhed, som rottebekæmperne oplever lige nu, vil der typisk gå en uges tid, fra man har anmeldt rottefundet, til bekæmperne kommer på besøg. Er der rotter indendørs, skal bekæmperne komme indenfor 24 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce