Annonce
Varde

Sarah savnede den hjemlige stemning i Ansager

Sarah Buhl. Foto: Arkivfoto
Allround-spiller på SIF-Ansager 2. divisions håndboldhold Sarah Buhl savnede sine velkendte holdkammerater og klub så meget, at hun i fire år ugentligt pendlede fra Aarhus til Ansager for at spille håndbold.

Varde: 27-årige Sarah Buhl kommer oprindeligt fra Ølgod, og har spillet som senior i SIF-Ansager i syv år. Mange af de nuværende spillere kender hun helt tilbage fra ungdomsrækkerne i Team Nord Samarbejdet. Mens hun studerede som sygeplejerske i Aarhus, troppede hun stadig troligt op til træning hver uge i Skovlund-Ansager Hallen, selvom det vrimler med håndboldklubber i den midtjyske storby:

- I de større byer, er der meget mere udskiftning i spillerbasen fordi vi alle er studerende. Jeg savnede den hjemlige stemning i Ansager, som jeg ikke kunne finde i Aarhus, siger Sarah Buhl.

De godt tre timers kørsel til hver træning var ikke noget Sarah Buhl ligefrem glædede sig til, men det sociale sammenhold der var i Ansager, gjorde køreturen det værd. I dag er hun færdiguddannet, og er flyttet tilbage til Vestjylland og har fået arbejde.

På banen er Sarah Buhl en allround-spiller, der kan udfylde de huller, der opstår i en skadespræget trup, som SIF-Ansagers 2. divisions kvinder i den grad kan nikke ja til. I denne sæson har Sarah Buhl spillet mest venstre back, men kan spille alle markpositioner. En egenskab, som træner Jens Ole Mathiesen værdsætter:

- Det er jo usædvanligt, at en spiller kan være så alsidig på det høje niveau, vi spiller på, siger Jens Ole Mathiesen.

Næste udfordring for Sarah Buhl og de andre piger bliver på lørdag, hvor de møder bundproppen TPI Odense. Kampen spilles lørdag klokken 16.00 hjemme i Skovlund-Ansager Hallen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce