Annonce
Navne

Sarah skal ikke være bager: - Jeg ville ikke kunne møde så tidligt hver morgen

14-årige Sarah Nedergaard Dahl er i denne uge i praktik som bager. Foto: Anne Kristensen
14-årige Sarah Nedergaard Dahl er i denne uge i praktik som bager hos Guldbageren i Grindsted.
Annonce

Grindsted: Sarah Nedergaard Dahl går til dagligt i 8. klasse på Lynghedeskolen, men siden hun godt kan lide at bage derhjemme, har hun i denne uge valgt at lade skolebøgerne blive i tasken og tage forklædet på. Hun er nemlig i denne uge i praktik som bager.

Hun har i løbet af ugen fået et indblik i, hvordan bagere arbejder, og hvad der foregår om natten, mens vi andre ligger og sover. Selvom hun synes, at jobbet var interessant at prøve, fortæller hun, at det ikke er noget for hende.

- Jeg ville ikke være i stand til at skulle møde så tidligt hver morgen, og jeg tror, at det ville blive kedeligt for mig i længden, siger Sarah Nedergaard Dahl.

Selvom hun synes, det er hyggeligt at bage i butikken, er det ikke det samme som at bage derhjemme.

- Nogle laver måske dejen, mens andre former den til boller. Man laver ikke alt fra bunden selv, som jeg er vant til hjemmefra, fortæller Sarah.

Sarah møder om morgenen klokken 04.00 og får fri cirka klokken 11.00 hver dag.

- Jeg synes, det er sejt, at de arbejder så meget om natten, og at de arbejder helt til klokken 11.00, selvom alle er meget trætte, siger Sarah.

Annonce

Måske uddannes som sælger

Derhjemme kan Sarah også godt lide at dekorere sine kager, selvom de gør det lidt anderledes hos bageren. Hun synes selv, at hun måske havde lidt høje forventninger til praktikpladsen, alligevel er de til dels blevet opfyldt.

- Jeg forventede, at jeg skulle hjælpe til med at bage og også at pynte kager. Jeg havde specielt glædet mig til at hjælpe med pyntningen. Det har været en god og interessant oplevelse, selvom det har været hårdt at skulle stå så tidligt op om morgenen, siger Sarah.

I fremtiden vil hun ikke uddanne sig som bager, men hun regner med at tage på gymnasiet og derefter vil hun måske uddanne sig til salgsassistent eller sælger, hvor man har mulighed for at møde og snakke med mange nye mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce