Annonce
Erhverv

SAS fyrer 3000 medarbejdere

Krisen kradser hos SAS, der skal fyre 3.000 medarbejdere og tage afsked med yderligere 5600.

Krisen kradser som aldrig før i SAS. Koncernen svinger igen sparekniven og skal fyre 3000 ansatte. Samtidig skal 5600 skifte arbejdsgiver via udlicitering.

Krise: SAS forsøger sig nu med den store sparekniv for at redde stumperne af den engang så stolte nordiske flykoncern.

Samlet skal 3000 i koncernen fyres, og derudover skal 5600 skifte SAS-kasketten ud med en anden, da den skandinaviske flykoncern regner med, at 5600 skifter arbejdsgiver via outsourcing.

Det er et katastrofalt underskud i 2008, der får SAS-ledelsen til at gribe så drastisk til værks.

Koncernen kom ud af 2008 med et underskud på over 4,4 milliarder kroner mod et overskud i 2007 på 443 millioner.

Og det er ikke blot i medarbejderstaben, der skæres. SAS skærer nu også i flyruterne.

10 procent af de korte distancer forsvinder, mens langdistanceflåden beskæres med 18 procent.

Samlet vil der ske en reduktion i antallet af ruter med 40 procent.

Samtidig sætter SAS fokus på det nordiske hjemmemarked, hvilket vil ske ved frasalg og udlicitering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce