Annonce
Tønder

Satireblad samler op på året der gik

Satireblad "Hyggejul" er fuld af historier fra året der gik - alle sammen med en humoristisk klang. Bladet bliver husomdelt i det gamle Løgumkloster Kommune, og fra den 22. november kan man læse historierne online på Løgumkloster.dk. Foto: Niklas Majgaard
Borgmestersplid, seleforeninger og genforeningshistorier. Det og meget mere kan du læse om i dette års udgave af satirebladet fra Løgumkloster, der lige om lidt udkommer både i fysisk form og online. Fælles for alle historierne er, at du får en smil på læben, når de læses.
Annonce

Løgumkloster: Som du vel sagtens har bemærket, hersker der stadigvæk den mening i Tønder Kommune, at der skulle bestå et spændt forhold mellem Iversen og Frandsen. Jeg vil forsøge at tilbagevise disse harmelige og oprørende rygter…

Sådan lyder begyndelsen af et læserbrev, som julemanden har modtaget om forholdet mellem borgmesterkandidaten for Venstre Martin Iversen og Tønders nuværende borgmester, Henrik Frandsen.

Læserbrevet kan du finde, når du slår op i det årlige satirebladet fra Løgumkloster, der i år går under gavnet "Hyggejul". Et blad, der hvert år siden 1975 samler op på stor og små begivenheder, der har fundet sted i Løgumkloster og omegn.


Der er ikke mange, der ved, at vi har en seleklub.

Henning Christiansen, annoncør i satirebladet "Hyggejul"


Annonce

God tobak

Og selvsamme læserbrev kan læses og forstås på to forskellige måder. Alt efter om du er Iversen- eller Frandsen tilhænger, skal du læse læserbrevet enten i sin fulde længde, eller kun læse hver anden linje. Fremgangsmåden giver to vidt forskellige forståelser af læserbrevet.

Og de sjove og anderledes historier gennemsyrer satirebladet. På en lystig og skæv måde, ser den tilbage på begivenheder, der gik, blandt andet et borgmestervalg, der mundede ud i oprettelsen af et nyt parti. Du kan læse historier om Genforeningen, og så kan du læse om den gang Løgumkloster fik en forening, der hyldede god tobak - alle sammen historier, der giver et smil på læben.

Teksterne er skrevet af Günther Brag og Bent Beim, og historierne er suppleret med tegninger af Ove Larsen – alle tre fra Løgumkloster, fortæller Henning Christiansen, fra Peugeot i Løgumkloster, og som er blandt annoncørerne af bladet.

Annonce

Seleklubben

Slår man op på side 22, finder man hans favorithistorie i dette års udgave. Nemlig historien om Seleklubben i Løgumkloster.

- Der er ikke mange, der ved, at vi har en seleklub, griner Henning Christiansen, og henviser til seleklubben, der blev stiftet i 2004 med det formål at bevare venskaber, også når man kommer op i voksenalderen. Når medlemmer i foreningen mødes, foregår det selvfølgelig i hvid skjorte og sorte seler.

Har du lyst til at finde din egen favorithistorier, kan du gå på opdagelse i satireblandet enten i fysisk form eller fra den 22. november online.

Holdet bag satirebladet "Hyggejul" i Løgumkloster. Fra Venstre, Kenni Holdt, Henning Christiansen, forrest Günther Brag, bagerst Bent Beim, og yderst til højre Ronald Larsen. Foto: Henning Christiansen 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce