Annonce
Aabenraa

Satser halv million kroner: De vil så gerne have, vi bliver lidt længere

Genner Bugt og Kalvø har ikke blot smuk natur at byde på. Det sættes der nu massivt ind for at markere. Arkivfoto: Søren Gylling
Området ved Genner Bugt er meget andet og mere end Kalvø Badehotel, som holder lukket, fordi der mangler en forpagter. Det vil lokalt netværk bruge 457.000 kroner på at gøre opmærksom på og styrke rammerne for.
Annonce

Genner: Området omkring Genner Bugt skal igen summe af liv. Det har det knebet med, siden ægteparret Anja og Per Sølbeck kastede håndklædet i ringen som forpagtere af Kalvø Badehotel i efteråret 2018. Og ja, covid-krisen det seneste år har heller ikke gjort meget godt.

- Der er mange mennesker, der går en tur, men det er også dét, og så kører de hjem igen, siger Jaqueline Nicolaisen, der er frontfigur, når situationen nu skal vendes.

"Liv i Genner Bugt" hedder projektet, som har fået 217.000 kroner i LAG-midler og 240.000 kroner fra Landdistriktspuljen. Pengene skal bruges på såkaldte "pop up"-aktiviteter, der promoverer Genner Bugts kulturarv, herunder den maritime historie, sønderjysk madkultur og smukke natur.

- Den summen og det liv, der engang var i området, er forsvundet, forklarer Jaqueline Nicolaisen, der satte sig sammen med Genner Bugt Netværk for at ryste posen med gode idéer.

- Der er ikke sikkert, at Kalvø Badehotel er økonomisk bæredygtigt. Vi håber selvfølgelig stadig på, at det genåbner, men indtil det sker skal vi finde på noget, understreger Jaqueline Nicolaisen.

Annonce

Overvældende opbakning

Og "vi" er en række interessenter i området, der ikke kun byder på det aktuelt lukkede Kalvø Badehotel, men også Det Maritime Kalvø, Genner Hoel Pandekagehus og Camping med klatreparken HighPark Sønderjylland og minigolfbanen golfpark.dk, Sandskær Strandcamping og Naturperlens ferielejligheder. Lokalråd fra Genner og Løjt bakker også op.

- Vi inviterer alle dem, der allerede er aktive i området, til Genner Bugt i en begrænset periode. Det kan være en weekend, det kan være en uge, i løbet af alle hovedferier. Det kan være, et spisested kommer med en specialmenu, eller Museum Sønderjylland deltager med en udstilling. Der vil være et program i alle ferier, siger Jaqueline Nicolaisen, der glæder sig over stor opbakning til "Liv i Genner Bugt".

- Det har været helt vildt. Vi har simpelthen fået så mange partnererklæringer, og alle er interesserede i, at der skal ske noget i området, forklarer Jaqueline Nicolaisen, der heller ikke begynder på bar bund.

Hun har nemlig fra 2012 og indtil sommeren 2020 været ansat som projektansvarlig hos Destination Sønderjylland, hvor hun har arbejdet med blandt andet Kalvø, som hun også har familie boende på.

Annonce

Der skal mere til

Margrethe Stenger er formand for Genner Bugt Netværk, men hun driver også Naturperlen, der er en ejendom med ferielejligheder.

- Vi håber, der kommer liv omkring bygningerne på Kalvø, og vi håber, det kan skabe liv i hele området ved Genner Bugt. Sønderballe Camping vil åbne en lille købmandsbutik, så det er ikke sådan, at der er helt øde. Men det betyder meget, at man kan få madoplevelser, købe lokalt fremstillede produkter, og at udbydere af aktiviteter viser, hvad de har at byde på, mener Margrethe Stenger, som siden 2014 har drevet Naturperlen sammen med ægtefællen Preben.

Også Margrethe Stenger hæfter sig ved, at Kalvø egentlig er et ganske velbesøgt udflugtsmål, men området skal altså have mere at byde på, end det er tilfældet nu.

- På Naturperlen har vi gæster, som gerne vil spadsere hen til et sted for at spise, men der er da også lokale, som savner et sted, hvor man kan sætte sig og få en forfriskning, siger hun om "Liv i Genner Bugt", der officielt sættes i gang 1. marts og løber i to år.


Den summen og det liv, der engang var i området, er forsvundet.

Jaqueline Nicolaisen


Det skal pengene bruges til

  • Markedsføring
  • Konsulentbistand til konceptudvikling
  • Fysiske rammer – som siddepladser og udekøkken, muligvis også shelters og borde-bænkesæt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce