Annonce
Sønderborg

Satsning lykkedes: Tilflyttere har succes med pølsevogn

Trekløveret regner med at udvide åbningstiden, når turistsæsonen begynder. Foto: Timo Battefeld
Lena og René Nielsen er superglade for, at de tog chancen og rykkede til Tandslet for at sælge hotdogs, pølsemix og pommes frites.
Annonce

Sydals: Lokale håndværkere og andet godtfolk kommer i lind strøm til Cille's foderbræt. Klokken er lidt i 12, og der er godt gang i Tandslets pølsevogn beliggende på hovedgaden lige overfor købmanden.

- Vi er flyttet herud på grund af pølsevognen. Jeg vidste ikke, om det ville bære eller briste, men det er gået over alt forventning, siger René Nielsen, der sammen med hustruen Lena Nielsen står bag landsbyens nye spisested.

Med stor succes langer de frankfurtere, pommes frites, sodavand, pølsemix og ikke mindst hotdogs over disken. Cille's foderbræt - opkaldt efter René's 15-årige datter Cecilie - har åbent alle årets dage fra 11-18 på nær søndage, hvor det er 12-16.

- Vi kan holde fri, når vi bliver gamle, siger den 47-årige pølsemand, hvis hustru ved siden af pølsevognen arbejder som sosu-hjælper.

- Det er begrænset, hvad man gider efter klokken 18, så det bliver tit til aftensmad fra pølsevognen, indrømmer en smilende Lena.

Vi er flyttet herud på grund af pølsevognen. Jeg vidste ikke, om det ville bære eller briste, men det er gået over alt forventning

René Nielsen, pølsemand

Annonce

Fået mange stamkunder

Sidste år i februar købte parret matriklen, der indtil for omkring 10 år siden rummede en afdeling af Andelskassen. Her indrettede de i første omgang en genbrugsbutik samt etablerede udlejning i noget af privaten.

René havde en bekendt, der var stoppet med en pølsevogn. René tilbød den bekendte, at han gratis kunne stille den op i Tandslet. Det blev dog til et nej tak, fordi pølsemanden ikke troede på, at der kunne tjenes penge.

I stedet tog René chancen. Han lånte pølsevognen og rykkede samtidig familien fra Avnbøl og til Tandslet. Pølsevognen har været i gang siden september. Den er i dag forlængst skiftet ud med en større og bedre udgave.

- Vi får alt trafikken her. Der er kommet mange stamkunder. Det er både håndværkere og private. Corona-krisen kunne vi kun mærke den første uge. Så kom folk igen, siger pølsemanden og nævner, at kunderne kommer fra det meste af Als, Sønderborg men også Hellevad.

Annonce

Bliver endnu bedre

Tandslets ny pølsemand er opvokset i Sønderborg, men boede fra 1986-90 faktisk i Tandslet. Hustruen Lena er fra Hørup. René har i mange været invalidepensiont, fordi han som ung ødelagde ryggen i et møbelfima.

- Her kan jeg stadig gå, stå og sidde, som lægen siger jeg skal. Det går så godt, siger han.

Den første periode var den månedlige omsætning i Cille's foderbræt på omkring 32.000 kroner. Siden februar har den ligget på 45.000 kroner og forventningen er, at den vil stige yderligere de næste måneder.

- Når turisterne begynder at komme, så eksploderer omsætningen, siger René.

Han forventer derfor at udvide åbningstiden til 11-20 fra mandag til lørdag samt 12-18 om søndagen i pølsevognen. Desuden er der planer om at få bøfsandwich med sovs på menukortet om fredagen.

- Vi regner også med på sigt, at det kan bære en ansat, så vi kan holde bare lidt fri, siger det glade ægtepar.

Lokale håndværkere og andet godtfolk benytter i stor stil den ny pølsevogn. Foto: Timo Battefeld
Familien Nielsen har stor succes med at drive pølsevogn i Tandslet. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods punktering kom pakkerne ud

Annonce