Annonce
Aabenraa

Satsninger gav bonus for ringriderfesten: 17.000 købte billet

At man i år skulle betale entré for at komme til ringriderfest, fik ikke folk til at blive hjemme. 17.000 købte billet, og det giver en indtægt på omkring 250.000 kroner til ringriderkomitéen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den nye entré for at komme ind på pladsen fik ikke folk til at droppe ringriderfesten. 17.000 købte billet, og det betyder, at der er penge i kassen til at forbedre festen næste sommer.

Aabenraa: Medlemmerne af ringriderkomitéen kan tage på sommerferie med ro i sindet efter resultatet af årets fest nu er opgjort.

17.000 købte billet til Ringriderpladsen, og det betyder, at den nye entré ikke havde indflydelse på antallet af besøgende.

- Vi havde faktisk flere folk inde på pladsen i år end i 2015, hvor vi sidst lavede en optælling. Da var der 15.000 gæster, og der kan have været gengangere, hvis de besøgte pladsen flere gange i løbet af weekenden, mens der i år var 2000 flere, som kun er blevet registreret en gang, men kan have været der flere gange. Dertil kommer også de 3000 frivillige, som har gratis entré. Vi er meget tilfredse og glade for at se, at det, vi har sat i værk, er lykkedes, siger formand for ringriderkomitéen, Gerth Petersen.

Annonce

Entréen

  • 17.000 købte entré til ringriderfesten fredag, lørdag og søndag, mens der mandag var gratis entré.
  • Det betyder en indtægt til ringriderkomitéen på omkring 250.000 kroner.
  • Entréen til ringriderpladsen lå på 50 kroner for en partoutbillet, 30 kroner for en dagsbillet, 10 kroner for børn mellem 5-12 år, mens børn på og under 4 år var gratis.
  • Ringriderkomitéen mødes for første gang efter festen, når de holder evaluering i september.
  • Det endelig regnskab for festen er først færdig til generalforsamlingen i marts 2020.

Unge gik til koncert

Specielt fredag aftens store koncert med unge stjerner som Martin Jensen, Bro og Ude af Kontrol og søndagen trak mange ned på pladsen.

- Fredag var der mellem 3000 og 3500 unge til koncert, og det viser, at vi satsede rigtigt med de gode navne på plakaten. For at vi kan give dem den gode fest, kræver det også penge, så det er dejligt, at de bakkede op om koncerterne. Lørdag var der desværre regn om formiddagen og blæst, og det har måske fået nogen til at blive hjemme eller udsætte besøget til søndag, hvor der var rigtig mange gæster, siger formanden.

Hverken han eller andre medlemmer af ringriderkomitéen oplevede noget brok omkring den nye entré fra gæsterne i løbet af ringriderfesten. Til gengæld fik de meget ros for blandt andet det nye børneunivers.

- Der var flere, som var henne og rose os for at tage entré. De synes, at det var på høje tid, at vi gjorde det, og med den entrépris og det setup, vi havde, så synes de ikke, det var urimeligt. Man kan jo også se på fremgangen til ringriderfesten i Sønderborg, at selv om man lader prisen for et partoutkort stige 25 procent, så har der alligevel i år været 11 procent flere gæster. Så de kommer, selv om der er entré, og det var vi også godt klar over inden festen, siger Gerth Petersen.

Penge skal bruges på at forbedre festen

Inden festen havde ringriderkomitéen budgetteret med 250.000 kroner i entréindtægter, og det kom til at holde stik. Den kvarte million kroner ender ikke i sparebøssen, men skal bruges på at lave en større og bredere fest næste sommer.

- Vi fik megen ros for vores nye børneunivers, som folk synes var rigtig godt. Det vil vi selvfølgelig udvide og gøre endnu større og bedre i 2020. Vi kan også få endnu bedre navne på plakaten til koncerterne i Arena-teltet end der var i år, og så må vi se, hvad der ellers skal ske, når vi evaluerer årets fest i september, siger formanden, som glæder sig over mange ting ved årets ringriderfest.

- Det var et rigtig godt ringridning, hvor vi også oplevede fremgang i antallet af ryttere. Vi fik også mange positive tilkendegivelser for vores program i år, så vi går glade på sommerferie, siger Gerth Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce