Annonce
Kolding

Saxildhus fik sur smiley: Sætter fart på køkkenrenovering

Restauranten på Hotel Saxildhus fik for nylig en sur smiley og en bøde på 5000 kroner for mangelfuld rengøring. Nu sætter hotellet så fart på en ombygning af køkkenet. Arkivfoto: Steffen Nielsen
For dårlig rengøring resulterede for nylig i en sur smiley og en bøde på 5000 kroner til Restaurant Saxildhus, der hører til hotellet af samme navn.

Kolding: Det var en alt andet end tilfreds medarbejder fra Fødevarestyrelsen, der 26. september var på besøg hos Restaurant Saxildhus.

Under den næsten halvanden time lange kontrol blev det blandt andet konstateret, at der var "belægninger af formodet skimmel" flere steder i kølerummet og fedtede belægninger på og bag komfuret og på håndtagene til køle- og fryseskabe. Derfor kvitterede kontrolløren med en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

I kontrolrapporten kan man læse, at Saxildhus var uenig i afgørelsen, men efter lidt betænkningstid har hotellet taget den til sig. Det oplyser hotelchef Peter Milling i en mail til avisen.

- Vi har ikke klaget over afgørelsen. Vi har taget den til os og accepteret, at myndighederne har ret, skriver han.

Annonce

Vi reagerer naturligvis øjeblikkeligt ved, at gældende hygiejneprocedurer bliver gennemgået med al personale.

Peter Milling

Sætter fart på ombygning

Den sure smiley kommer, efter at Restaurant Saxildhus i august fik indskærpet, at der skulle styr på rengøringen. Dengang valgte man at sætte gang i en ombygning af køkkenet for at gøre rengøringsvilkårene bedre. Et arbejde som der nu bliver sat ekstra fart på.

- Efter vi fik indskærpelsen sidste gang, har vi tilrettelagt ombygningen af køkkenet, hvilket også er aftalt med og godkendt af Fødevarestyrelsen. Vi er i fuld gang med at renovere hotellet, og køkkenet står efter planen klar januar 2020. Sagen har betydet, at vi speeder processen omkring renoveringen af hotellets køkken op, skriver Peter Milling, som også understreger, at personalet i restauranten har fået gennemgået reglerne en ekstra gang.

- Vi reagerer naturligvis øjeblikkeligt ved, at gældende hygiejneprocedurer bliver gennemgået med al personale. Dermed sikrer vi, at alle led i vores forretning lever op til den kvalitet, som hotellet er garant for, oplyser hotelchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce