Annonce
Kolding

Saxildhus fik sur smiley: Sætter fart på køkkenrenovering

Restauranten på Hotel Saxildhus fik for nylig en sur smiley og en bøde på 5000 kroner for mangelfuld rengøring. Nu sætter hotellet så fart på en ombygning af køkkenet. Arkivfoto: Steffen Nielsen
For dårlig rengøring resulterede for nylig i en sur smiley og en bøde på 5000 kroner til Restaurant Saxildhus, der hører til hotellet af samme navn.

Kolding: Det var en alt andet end tilfreds medarbejder fra Fødevarestyrelsen, der 26. september var på besøg hos Restaurant Saxildhus.

Under den næsten halvanden time lange kontrol blev det blandt andet konstateret, at der var "belægninger af formodet skimmel" flere steder i kølerummet og fedtede belægninger på og bag komfuret og på håndtagene til køle- og fryseskabe. Derfor kvitterede kontrolløren med en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

I kontrolrapporten kan man læse, at Saxildhus var uenig i afgørelsen, men efter lidt betænkningstid har hotellet taget den til sig. Det oplyser hotelchef Peter Milling i en mail til avisen.

- Vi har ikke klaget over afgørelsen. Vi har taget den til os og accepteret, at myndighederne har ret, skriver han.

Annonce

Vi reagerer naturligvis øjeblikkeligt ved, at gældende hygiejneprocedurer bliver gennemgået med al personale.

Peter Milling

Sætter fart på ombygning

Den sure smiley kommer, efter at Restaurant Saxildhus i august fik indskærpet, at der skulle styr på rengøringen. Dengang valgte man at sætte gang i en ombygning af køkkenet for at gøre rengøringsvilkårene bedre. Et arbejde som der nu bliver sat ekstra fart på.

- Efter vi fik indskærpelsen sidste gang, har vi tilrettelagt ombygningen af køkkenet, hvilket også er aftalt med og godkendt af Fødevarestyrelsen. Vi er i fuld gang med at renovere hotellet, og køkkenet står efter planen klar januar 2020. Sagen har betydet, at vi speeder processen omkring renoveringen af hotellets køkken op, skriver Peter Milling, som også understreger, at personalet i restauranten har fået gennemgået reglerne en ekstra gang.

- Vi reagerer naturligvis øjeblikkeligt ved, at gældende hygiejneprocedurer bliver gennemgået med al personale. Dermed sikrer vi, at alle led i vores forretning lever op til den kvalitet, som hotellet er garant for, oplyser hotelchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce