Annonce
Sønderborg

Scene, øl og ringriderpølser er klar til 25.000 Bon Jovi-gæster

Opbygning af scene og om-rådet til den store Bon Jovi koncert i Sønderborg. Foto: Ludvig Dittmann
100 mand arbejdede mandag på at bygge Bon Jovis scene op på Slagmarken på Kær Vestermark.

Sønderborg: Mandag var der et vrimmel af mennesker, som var ved at bygge op til den største koncert i Sønderborg nogensinde. 25.000 publikummer skal tirsdag aften se Def Leppard og Bon Jovi på Kær Vestermark. 18 lastbiler bragte udstyret hen til scenen, hvor 100 mand arbejdede på at sætte udstyret op.

Bon Jovi og band har tre ens scener, som bandet bruger til turneen. Turneen begyndte i Rusland i maj og gik videre til Estland, Sverige og Norge, mens Sønderborg er femte stop på turneen, der har 18 koncerter i blandt andet Tyskland, Holland, Irland og England.

- Vi kan ikke nå at bygge den samme scene op og bryde den ned, inden vi skal være klar i næste by. Først kommer et hold og bygger scenerammen op, og nu kommer vi dagen før koncerten med skærme, lyd og lys, fortæller Lou Morrilai, der arbejder i tourledelsen.

Selve scenen blev bygget færdig søndag eftermiddag, og mandag begyndte opbygningen med udstyret. 253 mand fra Bon Jovis tour tager fra by til by for at bygge scenen op. I alt har 1200 frivillige fra Sønderborgs foreningsliv hjulpet til med opbygningen. Tirsdag vil 800 frivillige hjælpe til i barer, på parkeringspladsen og som vagter.

Annonce
Pressen får et kig ind i Bon Jovis backstagelokale på 400 kvadratmeter og et kig på en af Bon Jovis læderjakker til koncerten. Foto: Ludvig Dittmann

Garanti fra kommunen

Borgmester Erik Lauritzen var mandag på pladsen for at se opbygningen. Kultur I Syd ved allerede nu, at koncerten vil give underskud med 25.00 solgte billetter. Byrådet besluttede sidste år at stille en underskudsgaranti for koncerten. Sønderborg Kommune betaler op mod tre millioner kroner i underskudsgaranti.

- Vi har sagt A, så skal vi også sige B. Jeg er glad for, at nogle vil prøve det her koncertområde af, og jeg er glad for, at det er lokale, der gør det, sagde Erik Lauritzen.

Underskudsgarantien er bygget op på den måde, at koncertarrangøren selv dækker underskud på op til en million kroner. Sønderborg Kommune dækker underskud mellem en og to millioner kroner. Underskud mellem to og seks millioner kroner deles mellem koncertarrangøren og kommunen. Resten af et underskud på over seks millioner kroner skal finansieres af koncertarrangøren selv.

Koncertbyen

På koncertpladsen er der tre Carlsberg-tanke klar med 8000 liter øl i hver. 10.000 ringriderpølser er på køl og klar til at blive grillet.

Bag scenen står Bon Jovis backstagelokaler med garderobe, omklædningsrum og fællesrum. Ved siden af står kantinen, som touren også selv har medbragt.

- Vi er en lille by, som har alt det med, som vi har brug for. Kantinen laver mad tre gange om dagen. De her folk er gode til det, og det er mit favorittidspunkt på dagen, sagde Lou Morrilai.

Råvarerne til kantinen er købt ind lokalt i Sønderborgområdet. Touren har blandt andet medbragt vaskemaskiner, fem sovebusser og strømforsyningsanlæg. Tirsdag bliver det hele forvandlet til Sønderborgs største koncert nogensinde.

Lou Morrilai er rolig inden koncerten.

- Jeg er vant til det. Det er bare endnu en dag på kontoret, smilede han.

Pressen blev mandag vist rundt på koncertpladsen. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce