Annonce
Sønderborg

"Scener fra et ægteskab" i Sønderborg Teater - Når kærligheden dør ud

Avisens gæsteanmelder er begejstret for Det Kongelige Teaters forestilling "Scener fra et ægteskab", der blev opført i Sønderborg Teater torsdag aften. PR Foto

Sønderborg: Et usædvanlig lydhørt og medlevende publikum overværede torsdag aften i Sønderborg Teater Det Kgl. Teaters forestilling "Scener fra et ægteskab" med Stine Stengade som Marianne og Morten Kirkskov som Johan.

De der huskede dette mesterværk af Ingmar Bergman fra tv i 1973 - som dengang lagde gaderne mennesketomme - var ret forventningsfulde og glædede sig, og forventningerne blev bestemt ikke gjort til skamme.

Dette er Stine Stengades forestilling. Hun er pragtfuld, lækker - og dybt charmerede, og hun spillede Morten Kirkskovs ret så kedelige Johan, både som figur og skuespiller, helt ud i garderoben.

Scenografien var betagende. Et skyggespil med de to skuespillere, der blev til flere personer. Et genialt træk. Personinstruktionen i top.

I salen sad blandt andre Erland Jessen, der udtalte: "Det er første gang, jeg var i Sønderborg Teater, og det blev en god oplevelse. Og mange ting genkender jeg fra mit eget liv. Rystende og en stor oplevelse".

Jeanette Nielsen fra Sønderborg sagde: "Jeg er faktisk blevet ret bidt af det her teaterhalløj. Det er anden gang i mit liv jeg er i teateret her i byen, men det bliver bestemt ikke den sidste. Man så jo sig selv i dette skuespil om kærlighedens død".

En fremragende fremførelse i nutidigt regi om disse overklasse curlingvoksne med ondt i sex- og kærlighedslivet vakte begejstring i salen med velfortjente stående ovationer fra publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce