Annonce
Sønderborg

"Scener fra et ægteskab" i Sønderborg Teater - Når kærligheden dør ud

Avisens gæsteanmelder er begejstret for Det Kongelige Teaters forestilling "Scener fra et ægteskab", der blev opført i Sønderborg Teater torsdag aften. PR Foto

Sønderborg: Et usædvanlig lydhørt og medlevende publikum overværede torsdag aften i Sønderborg Teater Det Kgl. Teaters forestilling "Scener fra et ægteskab" med Stine Stengade som Marianne og Morten Kirkskov som Johan.

De der huskede dette mesterværk af Ingmar Bergman fra tv i 1973 - som dengang lagde gaderne mennesketomme - var ret forventningsfulde og glædede sig, og forventningerne blev bestemt ikke gjort til skamme.

Dette er Stine Stengades forestilling. Hun er pragtfuld, lækker - og dybt charmerede, og hun spillede Morten Kirkskovs ret så kedelige Johan, både som figur og skuespiller, helt ud i garderoben.

Scenografien var betagende. Et skyggespil med de to skuespillere, der blev til flere personer. Et genialt træk. Personinstruktionen i top.

I salen sad blandt andre Erland Jessen, der udtalte: "Det er første gang, jeg var i Sønderborg Teater, og det blev en god oplevelse. Og mange ting genkender jeg fra mit eget liv. Rystende og en stor oplevelse".

Jeanette Nielsen fra Sønderborg sagde: "Jeg er faktisk blevet ret bidt af det her teaterhalløj. Det er anden gang i mit liv jeg er i teateret her i byen, men det bliver bestemt ikke den sidste. Man så jo sig selv i dette skuespil om kærlighedens død".

En fremragende fremførelse i nutidigt regi om disse overklasse curlingvoksne med ondt i sex- og kærlighedslivet vakte begejstring i salen med velfortjente stående ovationer fra publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce