Annonce
Sport

Schalke 04 åbner forårssæson med sejr over Gladbach

Schalke 04 vandt fredag aften 2-0 over Borussia Mönchengladbach i forårspremieren i den tyske Bundesliga.

Det blev til en 2-0-sejr til Schalke 04, da holdet fredag aftens skød forårssæsonen i gang i Bundesligaen.

På hjemmebane tog Schalke imod Borussia Mönchengladbach, der med en sejr kunne have erobret førstepladsen i ligaen.

Denne chance forpassede Gladbach imidlertid med nederlaget, og klubben er derfor stadig to point efter topholdet fra RB Leipzig, der har 37 point.

Bayern München har på tredjepladsen 33 point inden opgøret søndag ude mod Hertha Berlin.

Efter en målløs første halvleg kom Schalke bedst fra start i anden halvleg.

Tre minutter efter pausen bragte Suat Serdar således hjemmeholdet foran 1-0, da han tog chancen og trykkede af på kanten af feltet.

Ti minutter senere blafrede netmaskerne atter bag Gladbach-keeper Yann Sommer, da hjemmeholdet udspillede gæsternes defensiv.

Benito Raman blev sendt afsted med en stikning, og han drønede ned mod Gladbachs mål og spillede så bolden på tværs, hvor Michael Gregoritsch sendte den det sidste stykke i mål til 2-0.

Det kunne gæsterne ikke ændre på med en god halv time igen, og med sejren spillede Schalke sig på fjerdepladsen med 33 point lige foran rivalerne fra Borussia Dortmund, der har 30 point og har spillet en kamp færre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Advokat fortæller om arv og testamente

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce