Annonce
Sport

Schmid lavede ballade i Schweiz: Danske VM-guldvindere sled sejren hjem

Andy Schmid skabte store problemer for Danmark, der havde svært ved at tackle modstanderens syv mod seks-spil. Foto: EPA/ENNIO LEANZA
Så længe, Andy Schmid spiller håndbold, vil Schweiz være en drilsk modstander, men trods en verdensklassepræstation fra den store stjerne lykkedes det Danmark at hive en vigtig sejr i hus i EM-kvalifikationen.

Håndbold: Med en forventelig sejr hjemme mod Finland på søndag kan Danmark sikre sig førstepladsen i sin EM-kvalifikationsgruppen og dermed blive topseedet til slutrunden i Ungarn og Slovakiet næste år.

Det blev dog lidt af en gyser, da Danmark med møje og besvær vandt 30-29 ude mod Schweiz onsdag aften.

Efter at have været bagud med fem mål undervejs kunne Danmark afgøre kampen med halvandet minut tilbage ved stillingen 29-28 til danskerne. I stedet kastede en ellers velspillende Mathias Gidsel bolden væk efter dommerens fløjte og blev udvist, så Danmark måtte spille kampen færdig i undertal.

Annonce

Kampens helt store spiller, Andy Schmid, kastede bolden i sidenettet, og så angreb Danmark med mod uden målmand, og Mads Mensah kunne lukke kampen.

KAMPEN I TAL

Schweiz-Danmark 29-30 (17-14)

Stillinger undervejs: 0-1, 1-2, 5-2, 9-4, 12-9, 15-10, 17-15, 22-23, 28-30

Målscorere, Danmark: Mathias Gidsel 5, Magnus Landin 4 (2), Mads Mensah 4, Emil Jakobsen 4, Morten Olsen 3, Henrik Toft 3, Jacob Holm 2, Johan Hansen 2, Magnus Saugstrup 2, Lasse Andersson 1,

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde givet fridage til fire af de gamle. Fire af de bedste. Niklas Landin, Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og Lasse Svan er ikke med i denne EM-kvalifikationstrup. Det var tæt på at blive kostbart.

Landstræneren selv var også blevet på hotellet i Aarhus for at pleje sit nye knæ, der ikke kunne klare rejsen. Og så var han ellers i direkte kontakt med målmandstræner Michael Bruun undervejs i kampen, mens assistenttræner Henrik Kronborg styrede tropperne.

Et reservepræget og forholdsvis ungt dansk landshold kom i problemer i Schweiz. Danmark tabte udekampen i gruppen mod Nordmakedien, inden landsholdet generobrede gruppens førsteplads med en storsejr hjemme. Den førsteplads skulle forsvares mod et Schweiz-mandskab, der kom med til VM efter USA's coronarelaterede afbud og slog Island og tabte med en enkelt til Frankrig.

Schweiz buldrede af sted

Da tv-signalet fra Schweiz endelig virkede midt i første halvleg, førte Schweiz 10-6. Og naturligvis, fristes man til at skrive, havde hjemmeholdets store stjerne, Andy Schmid, allerede scoret seks gange. I den omvendte kamp i Aarhus lavede han ti mål. Onsdag nåede han op på 12.

Kronborg tog timeout ved 11-6. Det hører med til historien, at Nikolaj Jacobsen på grund af det manglende tv-signal heller ikke havde set det første kvarter.  Den vikarierende chef sendte Emil Nielsen ind i mål i stedet for Kevin Møller.

Annonce

Holm med mål og fejl

Danmark havde problemer med returløbene, og Schweiz fik scoret mange mål, inden danskerne kom på plads.

Jacob Holm indledte fint på venstre back i Mikkel Hansens fravær, men efter et par scoringer, blev han fanget i et par tekniske fejl. Flere aktioner blev udført med noget, der lignede for højt stressniveau.

Mathias Gidsel holdt Danmark på fire måls afstand med et par scoringer i undertal mod slutningen af halvlegen.

Danmark havde for få redninger, fordi forsvaret lod de schweiziske spillere komme alt for tæt på.

Annonce

De sikre kort

Det var en bagkæde bestående af Mads Mensah, Morten Olsen og Mathias Gidsel, der skulle indhente hjemmeholdets tremålsføring efter pausen.

Emil Nielsen snuppede et straffekast. Tingene gik Danmarks vej, og med Mads Mensah som orkesterleder kunne en skarp Emil Jakobsen udligne fra venstre fløj. 22-22 med et kvarter tilbage.

Et par minutter senere gav Magnus Landins straffekast den første danske føring siden 2-1. Kronborg kørte med den sikre opstilling, og den virkede.

Og Emil Nielsen snuppede endnu et straffekast.

Annonce

Mensing blev på bænken

Den ekstreme spænding til sidste minut betød, at hverken BSH's Jacob Lassen eller den tidligere SønderjyskE-spiller, Aaron Mensing, blev sendt på banen til A-landsholdsdebut. De to må vente til på søndag, hvor Danmark absolut ikke får nogen problemer med at slå Finland og endegyldigt sætte sig på kvalifikationsgruppens førsteplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce