Annonce
Erhverv

Schou-familien ser stort marked i Europa: Vil selv til at bygge hestetrucks i millionklassen

Den kendte Schou-familie fra Sommersted lidt uden for Kolding satser på dem her, hestetrailere for millioner, som kan fragte heste og deres mandskab rundt på vejene til stævne i ind- og udland. Fremover skal firmaet selv producere sine enheder. Foto: Absolute Horsetrucks. 
Den kendte Schou-familie fra Sommersted skruer op for investeringen i hestetrailere for millioner og starter egen produktion i Ungarn. Nu skal det europæiske marked indtages.

Sommersted: Hvis man kører på det danske motorvejsnet i weekender, hvor der et eller sted i landet har været et stort ridestævne, så ved man også, hvor udbredt det er med hestetrailere og store hestetrucks. De rullende "hestehjem" udgør en vigtig brik for sportsudøverne, når de fragter deres kæreste eje rundt i landet.

Men markedet for hestetrailere i både Danmark og Europa er slet ikke mættet, faktisk kan der hentes langt mere, vurderer man hos den kendte Schou-familie fra Tågerup lidt vest for Kolding, hvor man vil til at skrue markant op for sin investering i netop de rullende hestehjem.

Konkret starter Absolute Horsetrucks, som er grundlagt af Christian Schou og Andreas Schou, der er sønner af den kendte erhvervsmand Jørgen Schou fra Schou Company, med at producere deres egne hestetrucks på en fabrik i Ungarn og med salg i Danmark og resten af Europa.

Annonce

Indtil nu har firmaet primært videresolgt brugte hestetrailere og større lastbiler med specialbygget chassis. Dertil har de haft agentur på en velkendt producent.

Men nu droppes agenturet, og der skal fremover rulle nyproducerede hestetrailere på gaden med Absolute Horsetrucks-logoet på siden.

- Vi går all in på det her, fordi vi ser et marked med vækstmuligheder. Vi driver jo i forvejen Absolute Horses, som sælger heste i den absolutte elite, men vi kigger jo hele tiden på alt rundt omkring hestene i form af udstyr. Og sikker fragt af dyrene er afgørende for mange, og derfor vil vi gerne producere de her hestetrailere selv, fortæller Christian Schou.

Vi elsker at optimere

Det er næppe nogen hemmelighed på Kolding-kanten, at Schou-familien gennem generationer er blevet kendt for at være en familievirksomhed med et godt købmandsskab, og hvor entrepreneurship er blevet et gen, der er gået i arv gennem generationer.

Både Christian Schou og Andreas Schou har været og er elitesportsfolk, og Andreas Schou kom senest på rigtig mange danskers læber, da han i sommeren 2021 repræsenterede Danmark ved ridebanespringning i OL i Tokyo. De to afvikler desuden DM i ridebanespring i Sommersted, hvor Absolute Horses A/S holder til.

Idéen til en forretning med hestetrailere udspringer Schou-brødrenes mange år som elitesportsfolk på ryggen af hest. Absolute Horsetrucks bliver et selvstændigt firma i 2015, hvor Bernt Støvring Spanggaard starter som direktør. Han kommer med erfaring fra både at have reddet selv og handlet med diverse køretøjer.

- Han er den helt oplagte at tage med i det her. Bernt har både erfaring fra ridebanespringning og i det hele taget livet på farten med heste. Og han ved noget om køb og salg af biler og køretøjer. Det var fra det punkt, at virksomheden begyndt at tage for og udviklede sig til det, der i dag kendes som Absolute Horsetrucks, forklarer Christian Schou.

- Generelt elsker vi jo at optimere, og det gælder selvfølgelig også med vores store passion for heste. Hestetrailerne var endnu en forgrening, vi kunne se, at der var mere i. Heste er meget omkostningstunge at købe og sælge, og derfor ville vi gerne udvide forretning på flere planer.

Annonce

Europa skal indtages

Virksomheden ejes af Schou Absolute Horses A/S og Bernt Støvring Spanggaard og har adresse i Hobro, hvor Bernt Støvring Spanggaard er direktør, og hvor der findes dels et showroom og et værksted på sammenlagt 2500 kvadratmeter.

Det bliver herfra, at de egenproducerede hestetrucks kan vises frem, men også messer og stævner bliver afgørende for at få udbredt navnet og produkterne fra Absolute Horsetrucks.

- De seneste år har været meget stabile for os, men 2020 var år, som var stærkt præget af corona med en stribe messer og stævne rundt om i Europa har været aflyste på grund, så trafikken med hestetrailere har været begrænset. 2021 var lidt bedre, og de kommende år ser rigtig gode ud med de nye investeringer, vi har gjort os her. Der er et meget stort marked i Europa for de specialdesignede køretøjer, og der vil vi gerne ind og have en stor del af kagen. Det tror vi er realistisk, fordi vi har stor erfaring fra området, siger Christian Schou.

Hestetrailere og trucks findes i alle prisklasser, hvor nogle af de dyreste koster over tre millioner kroner eksklusive moms. Her en af de større varianter og brugte, som virksomheden sælger. Foto: Absolute Horsetrucks
Annonce

Nordiske design

En af måderne, hvorpå Absolute Horsetrucks vil adskille sig fra konkurrenterne, er blandt andet ved at bygge hestetrucks, så de kan modstå det skandinaviske klima.

Det betyder blandt andet, at vognene isoleres ekstra kraftigt, og at vandtanke placeres i midten af konstruktion frem for på ydersiden. Det vil især gøre vognene attraktive i Norge, Sverige og Finland.

- Helt elementært er det noget, vi så tit selv har været ude for, at der lige pludselig springer et vandrør, fordi enten rør eller tanke har været placeret på ydersiden af vognen. Og er man så til stævne i Nordnorge, kan det frostspringe, så det ville vi gerne designe os ud af, siger Christian Schou.

Annonce

Trucks i millionklassen

At købe hestetrucks er for langt de fleste en stor investering, især hvis køberen og køberens hold rider på et niveau, der gør, at hele teamet skal fragtes sammen med hestene rundt til stævner.

Udformningen og indretningen af trailerne kan antage et hav af udformninger, og de helt store kan rumme op til seks heste og indeholde sovepladser og opholdsrum til teamet. Priserne spænder lige fra en million og op til 3,5 millioner kroner.

- Det er egentlig kunden selv, som sætter begrænsningerne, for alt kan lade sig gøre. De kan indrettes med lige præcis det lydanlæg, kunden ønsker, farver og materialer. Kort sagt det meste, der kan bygges op om de chassisser, vi får leveret fra Mercedes-Benz og Renault. De behøver ikke være de her kæmpe konstruktioner. Nogle skal jo blot have en eller to heste med, og det marked rammer vi selvfølgelig også, forklarer Christian Schou.

Absolute Horsetrucks - kort fortalt

  • Grundlagt i 2015 af Schou Absolute Horses A/S og Bernt Støvring Spanggaard. 
  • Bag Absolute Horses A/S står den velkendte Schou-familie fra Sommersted lidt uden for Kolding. Mere konkret er det Christian Schou og Andreas Schou, som står i spidsen for den forretning. Den huser foruden heste også en afdeling med personbiler kaldet Absolute Cars.
  • Absolute Horsetrucks producerer i dag sine egne hestetrailere, som spænder for nogle med plads til to heste og så op til helt store konstruktioner, der kan fragte op til seks heste inklusive mandskab rundt. 
  • Fabrikken til produktion ligger i Ungarn, men selve salget, showroom og værksted af vognene tager afsæt i Hobro, hvor direktør Bernt Støvring Spanggaard kommer fra. 
  • Virksomheden sælger i dag omkring 50 til 60 enheder om året af nye og brugte trucks. Det gav i 2021 en omsætning på omkring 45 millioner kroner og sorte tal på bundlinjen. 
  • Visionen er, virksomheden skal vækste markant de kommende år. 
Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ruin til salg er endt i hårdknude: Alle sender aben videre

Aabenraa For abonnenter

Jan-Evan klagede over en ubrugelig protese - men kommunen sagde nej: Han måtte forlade politiet efter 38 år

Esbjerg For abonnenter

Brintfabrik til 7,5 milliarder kroner med 300 nye job ved Esbjerg er i fare: Investor efterlyser mere vedvarende energi

Billund

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Navne For abonnenter

Susanne samler på tasker, pudderdåser og taskeholdere: - Man kan få sine erindringer frem gennem samlingerne

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Brodrømmen over Als Fjord står på begrænset støtte

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Vejen For abonnenter

Ny brandmand hos de frivillige: En god måde at lære byen at kende på

Sydjylland For abonnenter

Kæmpe millionbeløb er på spil: Alliancer i hele landsdelen står på spring for at få fingrene i nye klimaskoler - men ingen ved præcis, hvad de skal kunne

Billund

Alle plejehjem er hårdt pressede af corona: På et plejehjem i Grindsted er der maks pres på - og det må ikke blive værre

Annonce