Annonce
Læserbrev

Schütt bør stoppe negativ kampagne

Læserbrev: Ejler Schütt/DF vil åbenbart ikke acceptere et klart byråds flertal mod at opkræve betaling på den tidligere toldplads i Padborg.

Ejler Schütts til stadighed kæmpen for at få betaling på dette sted, viser blot Ejler Schütts manglende indsigt i det lokale erhvervsliv, specielt her i Padborg.

Også, når han henviser til, at en virksomhed har været nødsaget til at opsige medarbejdere, som om det skulle være en udløber af parkering på toldpladsen, hvilket ikke kan være mere forkert og klart viser manglende indsigt hos Ejler Schütt!

Hvis Ejler Schütt ville sætte sig ordentlig ind i forholdene i Padborg, så er der en vækstrate som aldrig før blandt virksomhederne. Der bygges, der ansættes personale - ja, det sprudler faktisk i Padborg. Det er åbenbart gået Ejler Schütts næse fuldstændigt forbi, eller han kun går rundt med de mørke og negative briller.

Mange af dem, der holder til på den såkaldte toldplads, er med til at skabe aktiviteter blandt virksomhederne, ikke kun i Padborg, men landet over.

Det burde Ejler Schütt sætte sig ind i og så stoppe den negative kampagne mod den aktivitet, som erhvervslivet udviser i Padborg og dermed i Aabenraa Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce