Annonce
Læserbrev

Schütt glemmer realiteterne

Læserbrev: Tirsdag havde Ejler Schütt (DF) et læserbrev i JydskeVestkysten, hvor han beskriver det urimelige i, at Aabenraa Kommunes borgere skal betale ca. 1 million kr. årligt til driften af toldpladsen i Padborg.

Det er meget populært at tale om, at man skal passe på skatteborgernes penge, og DF med Ejler Schütt i spidsen bruger da også, som forleden, enhver lejlighed til det.

Men han glemmer fuldstændigt realiteterne.

Der er allerede en plads i Padborg, hvor lastbilerne kan holde mod betaling. Den bliver næsten ikke brugt, og jeg er overbevist om, at de mange lastbiler på toldpladsen vil være at finde alle mulige steder rundt omkring i Padborg, hvis der kommer betaling på pladsen.

Og det vil i givet fald være uden toiletfaciliteter, med det svineri det kan medføre. Mener Ejler Schütt virkelig, at vi kan byde Padborgs borgere, at der holder lastbiler alle steder?

Med hensyn til betalingen ved Ejler Schütt udmærket, at kommunen bliver modregnet 70 procent i bloktilskud af det beløb der bliver opkrævet. Uanset om vognmanden betaler eller ikke betaler det opkrævede beløb.

Det vil sige, at kommunen skal opkræve over 3,3 millioner kr. for at have fået dækket den førnævnte million kr. ind. Heri er ikke medregnet udgifter til at administrere betalingen.

Andre rastepladser langs motorvejene bliver drevet af Vejdirektoratet, og på byrådsmødet i august stillede vi fra Socialdemokratiets side forslag om, at sagen skulle tilbage til teknik- og miljøudvalget for at få undersøgt, om vi kan få Vejdirektoratet til at gå med ind i driften.

Så lad nu teknik- og miljøudvalget få ro til at arbejde videre. Og stop populismen, DF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce