Annonce
Sport

Schwartz bombede Silkeborg op: Vi hører til i Superligaen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ronnie Schwartz kom til Silkeborg, efter at træneren var blevet fyret og klubben lå i bunden af 1. division.

Ronnie Schwartz har med masser af mål ført an i Silkeborgs oprykning til Superligaen.

Den 29-årige angriber scorede begge mål, da midtjyderne lørdag slog Nykøbing FC med 2-0 og sikrede sig den direkte oprykningsplads til landets bedste fodboldrække.

- Jeg føler, at det er i Superligaen, at Silkeborg og jeg selv hører hjemme.

- Det er selvfølgelig skønt og dejligt at sikre den direkte oprykning og undgå at spille de her skide playoffkampe, siger Schwartz.

Han kom til Silkeborg i slutningen af august ovenpå en skidt sæsonstart i det midtjyske, hvor den daværende cheftræner Peter Sørensen lige var blevet fyret efter blot et enkelt point i tre kampe.

I stedet blev Michael Hansen midlertidigt ansat som træner sæsonen ud, indtil Kent Nielsen overtager til sommer.

Med i alt 25 scoringer har Schwartz gjort en stor forskel for holdet, der kæmpede sig væk fra bunden af 1. division og stille og roligt nærmede sig toppen.

- Jeg føler, at jeg er kommet med det, jeg kan bibringe. Det var en målsætning fra begyndelsen at blive topscorer. De sidste uger er det gået stærkt, og det har gjort det nemmere. 25 mål i 27 kampe er godkendt, siger han.

Det er angriberens bedste sæson nogensinde, hvis man udelukkende ser på antallet af mål.

Noget tyder på, at Ronnie Schwartz efter en karriere med mange klubskifter har fundet sig til rette i Silkeborg. Men de mange mål kan måske få andre klubber til at bejle til ligatopscoreren.

- Lige nu er jeg glad for, at vi er rykket op. Jeg kom til Silkeborg for at spille Superliga, og den chance har jeg nu fået efter sommerferien. Så må vi se, hvad der sker.

- Jeg er glad for at være her, og jeg føler også, at Silkeborg tog en chance med mig, og jeg føler, at jeg har betalt tilbage på mange måder. Men heller ikke, at vi er færdige med hinanden endnu, siger Schwartz.

Angriberen er en af de mest erfarne spillere på et ungt Silkeborg-hold, og han ved, at midtjyderne skal forbedre sig for at have en chance i Superligaen.

- Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå.

- Jeg synes, at vi har bygget meget på under Michael Hansen. Som hold skal vi blive bedre til ikke at lukke mål ind. Det bliver for svært at skulle score to-tre-fire stykker hver gang i Superligaen, siger Schwartz.

- Men ellers har vi over hele sæson forbedret os fra gang til gang, og det er fortjent, at vi nu rykker op.

Viborg og Lyngby skal som nummer to og tre i 1. division møde henholdsvis Hobro og Vendsyssel i playoffdueller om to pladser i Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce