Annonce
Sport

Schweizer sejrer hjemme i traditionsrigt World Cup-løb

Leonhard Foeger/Reuters
Beat Feuz tog sejren på hjemmebane, da der lørdag blev kørt styrtløb i schweiziske Wengen.

Der var rigeligt at juble over for de fremmødte tilskuere, da der lørdag blev kørt styrtløb i herrernes alpine World Cup i schweiziske Wengen.

Hjemmebanefavoritten Beat Feuz tog således sejren i det traditionsrige løb, der er blevet kørt siden 1930 og er blandt de mest velbesøgte begivenheder i World Cup-kalenderen.

Den 32-årige schweizer kom hurtigst ned ad den 2,9 kilometer lange Lauberhorn-pisten i tiden 1 minut og 42,53 sekunder.

Det var 0,29 sekunder hurtigere end italienske Dominik Paris, som lige nøjagtigt tog andenpladsen foran Thomas Dressen. Tyskeren var kun 0,02 sekunder langsommere end Paris.

Sejren var Feuz' tredje i Wengen og hans 13. i alt i karrieren.

Resultatet ændrer ikke på ret meget i den samlede stilling. Feuz rykker op på sjettepladsen med 361 point. Franske Alexis Pinturault indtager førstepladsen med 613 point, hvilket er to mere end norske Henrik Kristoffersen på andenpladsen.

Til gengæld rykker Beat Feuz med lørdagens sejr op på førstepladsen i World Cup-stillingen inden for styrtløb, hvor han efterfølges af de samme to som også blev to og tre lørdag - Dominik Paris og Thomas Dressen.

Fredag vandt østrigske Matthias Mayer i Wengen, da der blev dystet i kombineret. Søndag står den på slalom.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce