Annonce
Rejser

Schweizisk liftprojekt til tre mia. kr.

Med de to nye lifter kan man spare op til 47 minutter med offentlig transport til pisterne og Europas højest beliggende togstation på bjerget Jongfraujoch. Foto: Jungfrau Railways and Grindewald Tourism

To nye gondollifter i Schweiz skiller sig i hvert fald ud på ét punkt: Prisen.

Cirka tre milliarder kroner koster V-Cableway, som er to gondollifter fra bjergbyen Grindewald til henholdsvis Männlichen og Eigergletcher. Første del indvies 14. december og anden del om et år. De to lift-strækninger er formet som et V - heraf navnet.

Når projektet er færdigt, bliver det op til 47 minutter hurtigere at nå pisterne og Europas højest beliggende togstation på bjerget Jungfraujoch med offentlig transport.

Grindewald er populær blandt turister både sommer og vinter. Om sommeren på grund af lange vandrestier og om vinteren på grund af godt 200 kilometer pister.

Byen kan nås med tog fra de fleste byer i Schweiz. Kommer man i bil, er der omkring 1000 parkeringspladser ved den nye liftterminal i Grindewald. Den rummer blandt andet en bredt udvalg af spisesteder og butikker - blandt andet med skiudstyr og -tøj.

Se mere på www.jungfrau.ch/en-gb/jungfrau-ski-region. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Varde

Linda gør det igen og igen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];