Annonce
Sønderborg

Pilotprojekt i høring: Sønder Havnegade spærres for biler til sommer

Restauranterne på Sønder Havnegade og deres gæster har ofte givet udtryk for, at det kunne være rart at sidde i fred og ro og nyde udsigten og maden – uden biler få meter fra bordene. Nu gennemføres et projekt, hvor gaden helt eller delvist lukkes for trafik i juli og august. Foto: Kim Toft Jørgensen, Sønderborg Kommune
Restauratørerne på Sønder Havnegade har ofte efterlyst, at trafikken bliver fjernet fra gaden, så gæsterne kan nyde maden og udsigten i fred og ro. Nu gennemføres et pilotprojekt med høring om særlig de trafikale udfordringer i idéen.

Sønderborg: Teknik- og miljøudvalget har netop godkendt en høringsproces, som skal give et grundlag for at beslutte, om Sønder Havnegade i fremtiden skal være trafikfri i et eller andet omfang.


Vi er med på at lave en høringsproces, men så skal vi også høre alle relevante parter, og ikke lade os begrænse af de to scenarier, der er lagt op til. Vi mener for eksempel, at det er vigtigt at høre beboerne på Kongevej, som vil opleve mere trafik. Hotel Sønderborg Strand, revyen og slottet har sikkert også en holdning til, at det kan blive mere bøvlet at komme hen til dem.

Tage Petersen (V)


I høringsprocessen skal områdets restauranter og hoteller, beboerne i området og borgerne generelt inddrages. Der skal ligeledes træffes beslutning om, hvornår og hvor meget gaden skal lukkes til sommer for at give et tilstrækkeligt erfaringsgrundlag.

- Vi arbejder benhårdt på at blive turistdestination i særklasse og på, at Byens Havn i den forbindelse blive et af vores stærkeste vartegn og samlingssteder. Her er Sønder Havnegade og dens miljø med udendørs servering et væsentligt bidrag, og derfor vil vi gerne se på mulighederne for at forbedre oplevelsen,, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Annonce

Vi skal tænke os om

For medlem af udvalget, Tage Petersen(V), er det vigtigt, at man ikke lader sig begrænse af de to scenarier, der er lagt op til.

Lukning af gaden hele døgnet fra 1. juli til 31. august eller lukning af gaden hver weekend fra 1. juli til 31. august fra fredag kl. 12 til mandag morgen kl. 7. Begge scenarier involverer lukning af gaden fra krydset ved Nørrebro til krydset ved Brogade for kørende trafik.

- Vi er med på at lave en høringsproces, men så skal vi også høre alle relevante parter, og ikke lade os begrænse af de to scenarier, der er lagt op til. Vi mener for eksempel, at det er vigtigt at høre beboerne på Kongevej, som vil opleve mere trafik. Hotel Sønderborg Strand, revyen og slottet har sikkert også en holdning til, at det kan blive mere bøvlet at komme hen til dem. Vi vil selvfølgelig se på høringssvarene, men de tidligere erfaringer med en lukning gør at vi skal tænke os rigtig godt om, siger han og suppleres af udvalgets næstformand, Stefan Lydal(DF):

- Der er mange hensyn at tage – også ud over dem, der ligger først for. Der er for eksempel forhold som vareleverancer, ændringer i trafikken igennem byen når vejen lukkes, beredskabets mulighed for at komme hurtigt frem osv. Men nu går vi i gang, ser på fordele og ulemper. Ved at gå i dialog med de erhvervsdrivende, beboerne og borgerne, håber vi at få et grundigt materiale at træffe beslutning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce